Verbalni "rat" Partizana, Zvezde, Spartaka se nastavlja...

Fudbalski klub Partizan oglasio se nakon kritika upućenih od strane čelnika Crvene zvezde i Spartaka u poslednjih nekoliko dana.

Fudbal 04.10.2015 | 12:20
Verbalni "rat" Partizana, Zvezde, Spartaka se nastavlja...

Terzić je optužio Fudbalski savez Srbije da zajedno sa Partizanom vodi hajku protiv crveno-belih, dok je trener Spartaka Stevan Mojsilović žestoko kritikovao predsednika Partizana Milorada Vučelića, nakon što je ovaj izjavio da Spartak i OFK Beograd ne bi trebalo da igraju u Superligi Srbije.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti i bez izmena:

"Poštovani ljubitelji fudbala u Srbiji,

Takmičarska sezona 2015/16 u fudbalskoj Srbiji pretvorila se u svojevrsnu probu koliko nisko pojedini klubovi i fudbalski radnici i stručnjaci mogu da padnu u manifestaciji sportskog nemorala i grubog i bahatog kršenja zakonskih i fudbalskih propisa, koliko fudbalska organizacija svojim nečinjenjem i nesprovođenjem propisa, gubljenjem kontrole nad takmičenjem može da izazove haosa, skandala i sramote, koji će ogaditi srpski fudbal i najzagriženijem ljubitelju tog sporta.

Sve je počelo kad je i vreme, u 1. kolu, „utakmicom“ OFK „Beograd“ – FK „Crvena zvezda“, koja je izazvala lavinu smeha, besa i zaprepašćenja, zavisno od ugla posmatranja. Pitali smo se tada: „Da li je ovo moguće?“, odgovor je ubrzo stigao – da moguće je i još gore od toga.

FK „Spartak“ je, gle čuda, protiv tog istog OFK „Beograda“ izveo najslabiji tim koji ima na raspolaganju i jedino objašnjenje začuđenoj javnosti ponudio kroz izjavu svog trenera: „Hoće mi se, mogu da radim šta poželim“. Ljudska zajednica u kojoj su pojedinci mogli, bez ikakve odgovornosti, da čine šta požele naziva se prvobitnom ili slobodnije rečeno divljaštvom. Da li će fudbalska organizacija dopustiti da razni Mojsilovići godinama nekažnjeno divljaju srpskim fudbalom?

U nemoći da objasne svoj sportski kriminal pojedinci iz FK „Spartak“ i njihovi mentori, koji su se sami javili i pojavili, delujući zajednički poput organizovane kriminalne grupe, pronašli su, po starom dobrom metodu zamene teza, krivca u nekom trećem, u FK „Partizan“. Mi smo, eto, krivi za sve. Krivi smo zato što smo pre dva meseca, na sopstvenu štetu, na utakmici protiv FK „Novi Pazar“ poštedeli umorne i povređene igrače pred utakmicu sezone sa FK „Steaua“. Krivi smo što smo pobedili FK „Steaua“ i uneli u ovu osiromašenu zemlju nekoliko miliona svežih deviznih sredstava. Krivi smo što smo trijumfovali u zemlji svetskih prvaka, što Mojsilovići, Terzići i njima slični u svojim bednim karijerama fudbalskih prevaranata ne mogu ni da zamisle.

Ni to im nije bilo dovoljno. Opušten u svojoj poziciji „ne može mi niko ništa“, „gospodin“ Mojsilović se bavi politikom, što je inače za sportske radnike strogo zabranjeno, i testira granice sopstvenog primitivizma, nazivajući Potpredsednika FK „Partizan“ „bandom“ i „đubretom“?! Gospodo iz Fudbalskog saveza Srbije, da li će i to proći nekažnjeno? Verovatno hoće, jer je pre godinu i po dana isti Mojsilović, kao trener FK „Rad“, na utakmici protiv kluba koji, kako sam kaže, „obožava“, „odmorio“ nekoliko najboljih igrača (to mu je uža specijalnost) i zatim, upitan da objasni svoj postupak, prostački izvređao tadašnjeg trenera FK „Partizan“ Marka Nikolića. Nikom ništa tada, kao i sada. Fudbalska Srbija se pita kakvu će vratolomiju Mojsilović da izvede u današnjoj utakmici protiv obožavanog kluba i koga će nakon toga da vređa i kleveće?

I šta dalje? Postoji li neko u fudbalskoj Srbiji ko štiti propise, regularnost, sportski moral? Postoji li neko ko štiti od uvreda i kleveta, od prevara i nepoštenja? Fudbalski savez Srbije hitno mora da odgovori na ova pitanja.

Beograd, 03.10.2015.

FK Partizan"

Komentari / 0

Ostavite komentar