Nemanji Vidiću su našli novi klub!

Opet će igrati za Interovog gazdu! Srpski defanzivac nema budućnost dok je trener Roberto Mančini, a na kraju leta će postati slobodan igrač s obzirom da Inter neće iskoristiti opciju o produženju ugovora na još jednu sezonu.

Fudbal 27.09.2015 | 08:00
Nemanji Vidiću su našli novi klub!

Velika karijera Nemanje Vidića ipak neće biti završena u velikom stilu u milanskom Interu. Srpski defanzivac je planirao da posle legendarnih devet sezona u Mančester Junajtedu, stavi tačku na bogatu karijeru u milanskom velikanu, ali će po svemu sudeći na mala vrata napustiti Italiju i karijeru nastaviti u SAD. On je u pregovorima sa američkim MLS ligašem Di-Si Junajtedom iz Vašingtona!

Otkako je Roberto Manćini preuzeo Inter, krenule su Vidićeve muke, a na sve to su se nadovezale i povrede. Italijanski stručnjak od početka nije „mirisao“ Vidića i pokušavao je da ga se reši. Međutim, povreda leđa koju je Vidić zaradio letos je pokvarila Mančiniju planove da se otarasi srpskog asa. Vidić je morao na prinudnu pauzu od šest meseci zbog čega nijedan zainteresovani klub nije mogao da ga angažuje, a ni Inter ga nije registrovao za prvi deo sezone.

Uprkos situaciji sa Mančinijem, Vidić nije želeo da napusti Inter gde je sa 3.200.000 evra po sezoni jedan od najplaćenijih igrača u Interu. Njemu je lepo u Milanu i nije se potesao što Mančini ne veruje u njega. Iako ga je Italijan u otvorenim razgovorima uveravao da ga ima u planovima dok mu je iza leđa radio na transferu. Vidić je sa Interom potpisao ugovor na dve plus jednu sezonu, što znači da će narednog leta biti slobodan u izboru nove sredine jer Inter neće iskoristiti klauzulu o dodatnoj godini.

Spekulisalo se u prošlosti da su klubovi sa Bliskog istoka, Australije i iz MLS lige zainteresovani za Nemanju Vidića, ali sada se otišlo korak dalje. Konkretno, klub u kojem će Vidić najverovatnije nastaviti karijeru narednog leta je američki MLS ligaš Di-Si Junajted iz Vašingtona. Navodno su kontakti več uspostavljeni, a ključni čovek u realizaciji transfera je Interov predsednik Erik Tohir. On je u dobrim odnosima sa Vidićem za razliku od Mančinija i želi da nastave saradnju s obzirom da je on pored Inter i većinski vlasnik Di-Si Junajteda.

Komentari / 0

Ostavite komentar