Mađarska: Nema više autobusa za izbjeglice

Grupa od 200 izbjeglica krenula je pješice, nešto oko 17.30 sa budimpeštanske željezničke stanice Keleti ka Austriji. Oni se od stanice Keleti, u grupi po dvoje-troje, kreću pješačkom zonom, a prati ih policija.

Region 05.09.2015 | 17:54
Mađarska: Nema više autobusa za izbjeglice

Mađarska više neće obezbjeđivati autobuse za prevoz izbeglica i migranata u Austriju, saopštio je danas šef mađarske policije i dodao da su mjere po kojima su na hiljade ljudi tokom noći i jutros prevezene primjenjene samo jednom i neće biti ponovljene.

"Obezbjeđivanje autobusa za Austriju bila je jednokratna mjera i više nećemo slati vozila po migrante na putevima" ka Beču, rekao je na konferenciji za novinare Karolji Papa, a prenosi agencija MTI.

Konvoj od 50 vozila poslat je ranije danas na autoput ka Beču, da preveze migrante koji su krenuli iz mjesta Bičke u blizini Budimpešte.

Kako dan odmiče tako na budimpeštanskoj železničkoj stanici Keleti (Istočna) rastu tenzije među izbjeglicama, koji su vlastima dali rok od dvadesetak minuta da im obezbjedi autobuse do Austrije ili će u protivnom krenuti pješice.

Reporter Tanjuga sa lica mesta javio je da izbjeglice, kako dan odmiče, gube strpljenje, posebno nakon saznanja da danas više neće biti organizovanog prevoza do granice sa Austrijom.

Oni sjede na platou željezničke stanice i čekaju da li će im mađarske vlasti ispuniti zahtjev.Inače, oni koji imaju para kod sebe kupuju karte za lokalne vozove koji će ih odvesti do granice sa Austrijom.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

05.09.2015 16:00

Neka pitaju BRD oni sigurno imaju.

ODGOVORITE