Nadal: Lako je shvatiti i objasniti, teško je promeniti!

Španski teniser Rafael Nadal istakao je da mora da prihvati da je ova sezona za zaborav posle eliminacije u trećem kolu US Opena.

Tenis 06.09.2015 | 14:40
Nadal: Lako je shvatiti i objasniti, teško je promeniti!

Bolji od Nadala bio je Italijan Fabio Fonjini sa sa 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4, posle tri sata i 46 minuta igre.

Fonjini je na taj način prekinuo Nadalov niz od deset godina sa bar jednim osvojenim Gren slemom, a Španac je nastavio sa razočaravajućim igrama od početka sezone.

Nadal je u ovo doba prošle godine imao probleme sa povredom zgloba desne ruke, a od tada je usledio njegov pad. Iako nije povređen, igra koja je poslednjih godina krasila Španca je praktično isparila, pa je on postao neprepoznatljiv na terenu.

„Jednostavno, moram da prihvatim da ovo nije moja godina“, rekao je Nadal.

Nekadašnji prvi teniser sveta priznao je da ima probleme sa svojim udarcem, posebno jer njegov forhend nema dovoljno topspin, a udarci sa osnovne linije su mu generalno ’plitki’.

„Lako je to shvatiti i objasniti, ali je teško promeniti. Međutim, uradiću to“, naglasio je Nadal.

Na pitanje šta je razlog ne samo njegovog poraza od Fonjinija, već njegovih igara poslednjih meseci, Španac je rekao:

„Igram mnogo lošije nego što je bio slučaj poslednjih godina. I to je to“.

Fonjinija u četvrtom kolu očekuje duel sa još jednim Špancem Felisinanom Lopesom, koji je pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 6:2, 7:6, 6:3.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zdravko Božić

07.09.2015 07:34

Rafi želim, i iskreno se nadam da iduće godine zaigra i zablista onako kako samo on može. Svetski sport će time dobiti mnogo, a tenis će biti daleko najatraktivniji među svim sportovima. Naravno, želim da samo Nole bude bolji od njega.

ODGOVORITE