USO, 5. dan (Ž) - pregled...

Prva teniseka sveta Serena Vilijams nastavila je sa mučenjem, ali i pobedama na US openu. Derbi dana u ženskoj konkurenciji pripao je Venus, Judžini Bušar nastavila je sa trijumfalnim povratkom, dok je Kiki Mladenović prekinula bajku Darje Kasatkine.

Tenis 05.09.2015 | 11:30
USO, 5. dan (Ž) - pregled...

Kao što to obično biva, Serena ne blista u prvoj nedelji Gren slema – ovoga puta pobedila je sunarodnicu Betani Matek-Sends rezultatom 3:6, 7:5, 6:0.

U meču koji je trajao nešto više od 105 minuta mlađa od sestara Vilijams upisala je 58 vinera, uz 28 neiznuđenih grešaka.

Duel na stadionu 'Artur Eš' počeo je brejkom Matek-Sends koja je još jednom povela sredinom seta, iako je prethodno njena protivnica izjednačila. To je bilo dovoljno da se osvoji prvi set.

Muke za Serenu počele su zbog očajne realizacije brejk lopti (6/21) – pri svakoj mogućnosti da uhvati rezultatski priključak ona je grešila i vrlo često lake lopte slala daleko u aut.

S druge strane mreže nalazila se izuzetno motivisana Betani, koja je sjajno miksovala agresivnu igru sa odbranom. Susret je zavšila sa 13 direknih poena i tri greške manje. Međutim, popustila je u samom finišu drugog dela igre i to je koštalo poraza.

Treći set bio je samo formalnost u kojem je Serena dobila sve gemove i tako po ko zna koji put kompletirala 'Serenu' – žargonski naziv za preokret u ženskom tenisu.

Prva igračica na WTA turu će u borbi za četvrtfinale igrati protiv još jedne Amerikanke – Medison Kiz, koja je izbacila Agnješku Radvanjsku.

Treća runda US opena donela nam je zanimljiv duel između veteranke Venus Vilijams i mlade Belinde Benčič, koja je pre nekoliko nedelja pobedila njenu sestru Serenu.

Amerikanka je na iskustvo dobila duel (6:3, 6:4) sa mnogo mlađom protivnicom i tako dokazala da ni u četvrtoj deceniji nije „za bacanje“.

Prvi deo igre dobila je napravivši brejk u finišu seta, dok je u drugom preokrenula, iako je Belinda povela sa 3:1.

Venus će u sledećoj rundi igrati protiv malo poznate Anet Kontaveit, koja je u tri seta eliminisala domaću igračicu Medison Brengl – 6:2, 3:6, 6:0.

Judžini Bušar nastavila je sa usponom forme trijumfom nad Dominikom Cibulkovom sa 7:6(11-9), 4:6, 6:3. Imala je Slovakinja dve set lopte pri vođstvu od 6:5 u prvom setu, imala ih je još tri u taj-breku, ali je Kanađanka bila koncentrisana i uspela da povede sa 1-0.

Nastavila je brejkom na startu drugog seta, ali je onda usledio pad koncentracije. Cibulkova je baš u tom trenutku podigla nivo igre. Brejkom je odlučujući set i onda, nekako, stala. Bušar je osvojila je četiri gema u nizu i posle ukupno 2 sata i 51 minuta borbe, prošla u osminu finala u kojoj je čeka Roberta Vinči.

Italijanka je takođe posle velike borbe eliminisala Marijanu Duke-Marinjo sa 6:1, 5:7, 6:2.

U poslednjem meču dana Medison Kiz razbila je Agnješku Radvanjsku i tako joj nanela prvi poraz u petom međusobnom duelu. Mlada Amerikanka potpuno je dominirala od samog starta – u prvom setu napravila je dva brejka, dok je u drugom napravila dva više od protivnice (4:2) za lagani trijumf.

Ona se prvi put u karijeri plasirala u četvrtu rundu US opena zbog čega će napredovati za dva mesta i od ponedeljka biti 17. na svetu.

US open, treće kolo:
Kristina Mladenović – Darja Kasatkina 6:2, 6:3
Jekatarina Makarova – Jelina Svitolina 6:3, 7:5
Venus Vilijams – Belinda Benčić 6:3, 6:4
Roberta Vinči – Marijana Duke-Marinjo 6:1, 5:7, 6:2
Anet Kontaveit – Medison Brengl 6:2, 3:6, 6:0
Judžini Bušar – Dominika Cibulkova 7:6(11-9), 4:6, 6:3
Medison Kiz – Agnješka Radvanjska 6:3, 6:2
Serena Vilijams – Betani Matek-Sends 3:6, 7:5, 6:0

Komentari / 0

Ostavite komentar