USO, 5. dan (M) - pregled: Ode Nadal....!

Italijanski teniser Fabio Fonjini napravio je najveće iznenađenje u dosadašnjem trajanju US Opena, trijumfom nad Špancem Rafaelom Nadalom u trećem kolu. Španski teniser Roberto Bautista-Agut biće protivnik Novaku Đokoviću u četvrtom kolu US opena. Marin Čilić nastavio je odbranu titule, dok je Miloš Raonić eliminisan sa ovogodišnjeg US opena, u mečevima trećeg kola.

Tenis 05.09.2015 | 11:15
USO, 5. dan (M) - pregled: Ode Nadal....!

Fonjini je do treće pobeda nad Nadalom ove sezone došao posle velike borbe u pet setova, sa 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4, posle tri sata i 46 minuta igre.

Na taj način, Fonjini je sklonio Nadala sa puta Novaka Đokovića, pošto je projektovanim žrebom trebalo da se njih dvojica sastanu u četvrtfinalu.

Međutim, sada Fonjinija očekuje duel sa još jednim Špancem Felisinanom Lopesom, koji je pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 6:2, 7:6, 6:3. Novak se, s druge strane sastaje takođe sa španskim teniserom Robertom Bautista-Agutom, kojem je Belgijanac David Gofan predao meč pri svom vođstvu od 2-1 u setovima.

Takođe, trijumf Fonjinija je stavio tačku na jedan niz, pošto je Nadal do ove sezone deset godina osvajao barem jedan Gren slem.

Nadal i Fonjini su odigrali sjajan meč, pun uspona i padova obojice tenisera, a na kraju je Italijan zasluženo slavio. Iako je gubio 2-0 u setovima, Fonjini je i dalje bio motivisan da sruši Španca, što mu je i pošlo za rukom više puta ove godine nego ijednom drugom teniseru.

U petom setu viđena je neverovatna borba, a meč se odužio do 1.30 posle ponoći po lokalnom vremenu. Posle 1-1 viđeno je sedam brejkova zaredom, a Fonjini je prekinuo taj niz pošto je poveo sa 5:4 i potom odservirao za meč, iskoristivši prvu meč loptu posle skoro četiri sata igre.

Fonjini se tako prvi put u karijeri plasirao u četvrto kolo na poslednjem Gren slem sezone. Poslednji Italijan koji je dotle stigao u Njujorku bio je Davide Sanđineti pre deset godina.

Bautista-Agut je plasman u narednu rundu obezbedio pola sata posle Đokovića, pošto mu je David Gofan predao meč u četvrtom setu.

U tom trenutku Španac je gubio 2-1 u setovima i u četvrtom imao prednost brejka, kada je Belgijanac bio primoran da se povuče.

Prethodno je najbolji teniser sveta trijumfovao nad Andreasom Sepijem u tri seta, tokom kojih je imao dosta oscilacija.

Đoković i Bautista-Agut do sada su se sastajali dva puta i u oba navrata Novak je bio siguran. Poslednji put igrali su u Duabiju prošle godine, kada je Srbin slavio rezultatom 6:1, 6:3.

Hrvatski teniser je na terenu proveo čak četiri sata i tri minuta, ali je sprečio veliko iznenađenje.

Mogao je Čilić i ranije da završi posao da nije u četvrtom setu posustao u taj-brejku, pa je furioznom igrom u petom prepustio Kukuškinu samo gem. Deveti nosilac u borbi za četvrtfinale čeka Davida Ferera ili Žeremija Šardija.

U osmini finala gledaćemo i francuski okršaj, pošto će se sastati Žo Vilfred-Conga i Benoa Per. Conga je u tri seta eliminisao Sergeja Stahovskog, dok je Per na isti način izbacio veterana Tomija Robreda.

Felisijano Lopes napravio je iznenađenje trijumfom nad 10. nosiocem Milošem Raonićem. Iako se očekivala neizvesna borba, Španac je već u prvom setu nagovestio dominaciju i na kraju rutinski slavio rezultatom 6:2, 7:6 (7-4), 6:3.

Španac Roberto Bautista-Agut biće naredni protivnik Novaka Đokovića, pošto mu je Belgijanac David Gofan predao meč u četvrtom setu.

David Ferer završio je takmičenje već u trećoj rundi, ali neće biti nezadovoljan jer se dobro pokazao na prvom turniru posle pauze zbog povrede. Ferer nije igrao od Vimbldona zbog povrede lakta, a sada ga je zaustavio Žeremi Šardi.

Francuz igra tenis karijere – posle prvog polufinala Mastersa u Montrealu, sada je ostvario najbolji rezultat na US openu.

Neizvestan prvi set dobio je u taj brejku, potom izgubio jedan, ali je sledeća dva lako rešio u svoju korist za veliku pobedu rezultatom 7:6 (8-6), 4:6, 6:3, 6:1.

US Open, peti dan:
Marin Čilić – Mihael Kukuškin 6:7(7-5), 7:6(7-1), 6:3, 6:7(7-3), 6:1
Benoa Per – Tomi Robredo 7:6(7-3), 6:1, 6:1
Žo-Vilfred Conga – Sergej Stahovski 6:3, 7:5, 6:2
Roberto Bautista-Agut – David Gofan 2:6, 5:7, 6:3, 3:1 predaja
Žeremi Šardi – David Ferer 7:6 (8-6), 4:6, 6:3, 6:1
Novak Đoković – Andreas Sepi 6:3, 7:5, 7:5
Miloš Raonić – Felisijano Lopes 2:6, 6:7 (4-7), 3:6

Komentari / 0

Ostavite komentar