Mađari popustili, poslali 60 autobusa

Između 50 i 60 autobusa sa izbeglicama stiglo je u Heđešhalom, na austrijsku granicu, Austrijska policija usmerava ih na železničku stanicu u Niklsdorfu, odakle ih voze do Beča.

Svijet 05.09.2015 | 07:16
Mađari popustili, poslali 60 autobusa

Prema proceni austrijske policije jutros je na granični prelaz Nikelsdorf pristiglo oko 4 000 izbeglica, koje su mađarske vlasti prebacile autobusima, nakon što su pešice pokušali da se od Budimpešte domognu Austrije. To je gotovo duplo više ljudi nego što su austrijske vlasti očekivale.

Oko 12 časova nova grupa od nekoliko stotina migranata sa stanice Keleti krenula je kroz centar Budimpešte peške auto-putem M1 za Austriju.


Privremeno je za saobraćaj zatvoren auto-put A-4 u pravcu Beča kod prelaza Nikerlsdorf-Hegješhalom.

Prvi autobus na prelaz je stigao rano jutros oko 03.00, da bi kasnije neprestano pristizali i drugi autobusi. Nakon što bi ih autobusi dovezli do prelaza migranti bi pešice ušle na tlo Austrije.


Austrijske vlasti pristigle izbeglice usmeravaju na železničku stanicu Nikelsdorf kao i do dvorane "Nova Rok".

Kako bi se omogućilo izbeglicama, koje ne žele da ostanu u Austriji, da nastave svoje putovanje u pravcu Nemačke, austrijske železnica OeBB organizovala je rano ujutro specijalni voz koji azilante treba da prebaci do bečke stanice Vestbanhof.



Tokom dana planirano je više vozova koji bi prevozili izbeglice do Beča, odakle bi nastavljali dalje putovanje ka Nemačkoj.

Vlade u Beču i Berlinu sinoć su se dogovorile da omoguće izbeglicama ulaz u Austriju i Nemačku, nakon što su mađarske vlasti, kako bi rešile krizu sa izbeglicama koje su pešice krenule ka Austriji, stavile na raspolaganje autobuse za prevoz do austrijske granice.


Budimpešta je juče bila u haosu. Navijači su zapalili dva policijska automobila, oko njih 50 je privedeno, a 15 povređeno. Povređeno je i 17 policajaca.

Policija je bila angažovala stotine specijalaca koji su okružili stanicu da desničari ne bi došli u kontakt sa migrantima. Na "Keleti" danas pristiže oko 2.200 novih migranata iz Srbije.

U mestima Bičke i Reske migranti su juče bežali iz prihvatnih centara i sa železničke stanice.
U kampu Reske kod granice Srbije i Mađarske je, međutim, sinoć i jutros bilo mirno, ali pre sat vremena je izgoreo jedan šator sa izbeglicama. Nije bilo povređenih i istražuje se o čemu se radi.

Izvor: RTS


Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Naprednjak (ne iz Srbije)

05.09.2015 06:15

Ove treba strijeljati. Vidi li narod ili je toliko slijep o čemu se radi? Ovo je plansko naseljavanje Evrope i eto vam sukoba širokih razmjera za koju godinu. Pogledajte samo starost ovih čuda i sve će vam biti jasno. Ja da se pitam obezbijedio bih im smještaj u gasnim komorama.

ODGOVORITE
Name

prijedor

05.09.2015 07:07

Idiote jedan kakva su to cuda? Ne zaboravi da su stvorenja isto kao i ti! Samo sto si ti zatrovan zlom i mrznjom!!!

Name

Sad mi malo kod vas

05.09.2015 07:58

Nije to plansko naseljavanje Evrope vec najbogatijih evropskih zemalja koje su cesto nepozvane dolazile u goste u zemlje iz kojih dolaze izbjeglice.Tamo su okupirali njihovu zemlju,degradirali ih na gradjane treceg reda,ekploatisali njihove prirodne resurse a sve pod izgovorom da zele da ih civilizuju i da im pomognu.E vidis ovo je uzvratna posjeta.Cudno je da si se toliko zabrinuo za Evropu jer takvi likovi bas nisu ljubitelji iste.Mozda si na njihovom kazanu pa se bojis da ti ne smanje porciju.Budi covek,daj malo i drugima.

Name

Hv

05.09.2015 10:20

Tako je trebala i HV '95 sve one na traktorima…

Name

Bosanac...

05.09.2015 10:54

Ti ćeš u gasnu komoru... Nemaš pojma o životu i zato bolje cuti...

Name

E.M

05.09.2015 08:01

HALO NAPREDNJAK TI NISI NORMALAN . TVOJE DJEDOVE SU STAVLJALI U TE KOMORE, DOKLE VISE ZUB ZA ZUB.PROBUDI SE VISE IZ PROSLOSTI POGLEDAJ U SVOJE DIJETE I POZELI MU LIJEPU BUDUCNOST BEZ RATOVA

ODGOVORITE
Name

vuper

05.09.2015 08:21

Ameri ih liferuju u Evropu. Dosta im je demokratije. Sto ih Ameri i Englezi ne uzmu oni su ih uveli u demokratiju. Nemci ne znam sta razmisljaju

ODGOVORITE
Name

Maxo

05.09.2015 08:26

Nijemci nisu suverena zemlja vec rade po nalogu. Ovo im Jude namjerno utrpavaju. Zivim u Njemackoj al uskoro cu sve da rasprodam i pravac juzna Amerika tamo su 99% hriscani il bar Ateisti sa Islamom u Evropi ce biti samo ko na Bliskom Istoku, sukobi i sukobi i problemi.

Name

za Mahu

05.09.2015 10:59

Maho,nemas ti sta rasprodati osim televziora,i drugih kucnih aparata,samo socijale nema u Juznoj Americi, moraces guzu znojiti da bi prezivio.Nije te ni sramota to pisati a zivis na tudjim jaslama.Licno te poznajem i zato ne pisi gluposti.

Name

stvarnost

05.09.2015 08:35

Ovo sad sto se dogadja nista nije slucajno,sav ovaj narod sto hrli ka Evropi sigurno nije krenuo samoinicijativno nego je ovo sve planski,neko im je tako rekao,naredio da krenu u zbjegovima ka Evropi.Ovo vam je kao seobe Srba samo sad imas granice i tv,novine i slicno i svaki dan pratis sta se dogadja.Ako moze samo da nas ne diraju a oni nek se izmedju sebe poubijaju.Eto poslat cemo im sad mi nase plave sljemove da ih razdvajamo.Bit ce ono kao sto je onaj neki vojnik 1991. rekao reporteru na pitanje sta radi ovdje.Eto oni hoce da se odcjepe a mi im kao ne damo.

ODGOVORITE
Name

Mali

05.09.2015 08:44

Zapad je naprovio zlo u Siriji. CIA je stvorila ISIL i htjela da svrgne Asada Sirijci su sekularan narod koji je skolovan i pametan vecina du aleviti znaci pristalice Alija a ne Mohameda!

ODGOVORITE
Name

VETERAN

05.09.2015 10:28

ZNAMO MI DA SU ONI IZMANIPULISANI, ALI NEKA IDU TAMO GDJE SU I GLAVNI KRIVCI ZA ONO ŠTO IM SE DEŠAVA, ZNAČI AMERIKA I V.BRITANIJA ILI ISLAMSKE ZEMLJE, ČUDO SU TI MUSLIMANU MALO PO MALO I POČEĆE NAMETATI SVOJU POKVARENU RELIGIJU PO EVROPI, A TRAŽE OD EVROPLJANA DA SE PONAŠAJU U SKLADU SA NJIHOVIM ZAKONIMA, BIO SAM U EMIRATIMA I S.ARABIJI, MA NE SMIJEŠ POMISLITI NA ALKOHOL ILI DA DRŽIŠ DEVOJKU ZA RUKU, A ONI ČIM DOĐU U NEKU EU DRŽAVU POČNU SVOJA PRAVILA I ZAKONE, U PRAVU SU MAĐARI, NEĆEMO NI MI MUSLIMANE, TO JE TRENUTNO NAJVEĆA PRIJETNJA ČITAVOM SVIJETU