Surova poruka Joakima Leva Englezima!

Samo trošite pare i uništavajte svoje igrače, mi profitiramo! Selektor Nemačke kaže da se zbog velikih trošenja premijerligaških klubova mogu očekivati čuda od nemačkog fudbala.

 

Fudbal 06.09.2015 | 15:40
Surova poruka Joakima Leva Englezima!

Milijardu i 300 miliona evra su porošili engleski klubovi u letnjem prelaznom roku. Kupovali su sve što im je palo pod ruku. Opet su doveli skupocene zvezde iz ostalih liga poput De Brujnea, Depaja, Pedra, Firmina, Marsijala…

Navijači engleskih klubova su zadovoljni velikim sumama uzloženim u inostrane fudbalere, ali ima i onih koji smatraju da se tako nastavlja uništavanje engleskog fudbala i domaćih igrača kojih je sve manje u premijerligaškim klubovima, a posebno su retki oni koji imaju bitnu ulogu u klubovima.

Selektor nemačke reprezentacije Joakim Lev je poslao Englezima surovu poruzku u kojim ih kritikuje zbog velikog trošenja, ali i ističe to kao dobru tsvar za nemački fudbal iz kojeg su se ovog leta na Ostrvo u velikim transferima preseleli Švajnštajger, De Brujne, Son, Baba…
“Premijerligaki klubovi sada plaćaju tri puta veće sume za igrače nego što su ranije radili. Dobra stvar je što ogroman novac od njih ulazi u Bundesligu i ostaje u Nemačkoj. To pomaže da naša reprezentacija bude jača. Zato smo u prethodnih nekoliko godina uložili preko 100.000.000 evra u mlade nemačke igrače i mlađe reprezentativne kategorije. Ako budemo imali pravi osećaj i ako nastavimo da pametno ulažemo novac očekujte čuda od nemačkog fudbala. Novac nam je omogućio da poboljšamo standarde rada pod kojima stasavaju naši mladi igrači”, poručio je Jokaim Lev.

On smatra da je najveći gubitnik premijerligaških trošadžija - reprezentacija Engleske.
“Englezi moraju da se suoče sa činjenicom da njihovi mladi igrači imaju sve manju minutažu zbog novca koji se ulaže u fudbalere iz inostranstva. Zato reprezentacija Engleske nema nikakvog uspeha na velikim takmičenjima”, istakao je Lev.

Predsednik FS Engleske je pokušao nedavno da uvede pravilo po kojem bi kvota igrača poniklih u engleskim klubovima bila povećana sa osam na 12, ali su to premijerligaški klubovi glatko odbili.

Komentari / 0

Ostavite komentar