Kalinić: Dužni su nam mnogo!

Krilu reprezentacije dosadile priče o očekivanjima. "Iskreno, jedva čekam da počne", kaže Nikola Kalinić. Čuo se i sa Cirbesom.

Košarka 05.09.2015 | 15:30
Kalinić: Dužni su nam mnogo!

U subotu će u Berlinu startovati takmičenje u Grupi B Eurobasketa, čime će biti označen start borbi koje su mesecima očekivane.

Reprezentacija Srbije treniraće u petak uveče u Mercedes Benz Areni, kao i dan ranije. U jutarnjim satima, posle doručka, "orlovi" su sišli u hol hotela Andels, na razgovor sa novinarima.

Prvi je pred kamere, telefone i diktafore stao Nikola Kalinić.

"Još jedan dan ćemo imati da se odmorimo u potpunosti i spremimo za ono što nas očekuje u subotu, ono za šta smo se spremali celog leta", rekao je.

Od utakmica prve faze očekuje spektakl.

"Mislim da će biti sigurno spekatakl. Organizatori su rekli da za utakmice sa Turskom i Nemačkom ponestaje karata, već sam tu igrao protiv Albe na istom mestu i hala je prilično akustična i može da se napravi prilična buka. Ne sumnjam da će biti dobra atmosfera, jer će tu biti pre svega naši navijači, koji vole košarku, koji vole Srbiju i ne sumnjam da će biti odličan ambijent".

U subotu će početi učešće na svom trećem velikom takmičenju, drugom Eurobasketu.

"Da, prekaljeni reprezentativac...", nasmejao se, pa nastavio ozbiljnije.

"Ne znam, mnogo se priča o dometima i dosadile su mi više te priče, da li možemo ovo, da li možemo ono. Jedva čekam da počnemo da igramo. Mislim da imamo dobar tim, došli smo ove kao vicešampioni sveta, prvi posle Amerike, cilj su i olimpijske igre i zaista jedva čekam".

Dueli Srbije i Španije poslednjih godina uvek nose malo veći značaj od ostalih. Tako će bez sumnje biti i u subotu, kada će baš "furija" od 18.00 časova biti prvi rival"orlova".

"Rivalitet postoji, pogotovo sa naše strane i dobro se videlo na Svetskom prvenstvu prošle godine koliko svi momci hoće da ih pobede. Dužnici su nam, eliminisali su nas u četvrtfinalu EP u Slovenije. I prošle godine se pokazalo koliko bi nam značilo da ih dobijemo, a pogotovo sada. došli su sastavu u kojem nisu igrali olimpijske igre ili svetsko prvenstvo, ali su respektabilan tim i naravno da ćemo pokušati da ih pobedimo. Duguju nam mnogo i motivacija će biti na najvišem nivou..."

U Grupi B takmičiće se još i Nemačka, Turska, Italija i Island. Jasno je da je najjača na Eurobasketu.

"Treba u svaku utakmicu ući koncentricano. Juče sam pričao sa Maikom Cirbesom, koji mi je rekao da je stav Nemaca da ako izgube prvu utakmicu izgube od Islanda onda nemaju tu šta da rade. Naravno, teško će izgubiti, ali zaista u svaki meč treba ući svom snagom. ipak i ako bude nbeki poraz ne bi trebalo paničiti", poručio je Kalinić.

Komentari / 0

Ostavite komentar