Kolarov: Mi preplanuli manekeni?! Pa, igramo napolju!

Aleksandar Kolarov je prokomentarisao novinske napisi o tome kako se oblače fudbalski reprezentativci oblače, izgledaju... "Čitam naslov: 'Preplanuli manekeni'. Pa, ko nije preplanuo u avgustu!? Igram napolju, stojim na suncu".

Fudbal 05.09.2015 | 09:15
Kolarov: Mi preplanuli manekeni?! Pa, igramo napolju!

Fudbaleri Srbije preuzimaju odgovornost za loše rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali isto tako smatraju da bi trebalo da budu bolje tretirani u javnosti, pogotovo u medijima.

Pred meč protiv Jermenije, koji za Srbiju nije imao ama baš nikakav značaj, s obzirom na to da je Srbija imala -2 boda u kvalifikacionoj grupi, gotovo da se uopšte ne priča o fudbalskim stvarima. Nakon što je Nemanja Matić zamerio medijima na temama koje obrađuju prilikom okupljanja reprezentativaca, danas je i Aleksandar Kolarov otvorio dušu i vodio dijalog sa novinarima koji su bili u Staroj Pazovi.

Između ostalog, levi bek Mančester sitija je rekao i da bi u reprezentaciji trebalo da postoje bolji uslovi i plan rada, ističući pritom da ne govori o nedostatku terena, dresova, kopački, već o sistemu.

"Mi smo na -2 boda odlukom suda, ali to ne umanjuje naš katastrofalan učinak u kvalifikacijama. Postoji mnogo razloga za to. Najveća odgovornost je na nama igračima, ali moram da stanem u zaštitu tih igrača, jer sam jedan od najiskusnijih. Igrači koji imaju nesporan kvalitet moraju da budu stavljeni u uslove da daju maksimum. Godinama je nedostajala organizacija i program rada. Igram dugo u inostranstvu. Zašto se bolje igra u klubovima? Zato što u klubovima postoji program i ne zavisi od jedne loše utakmice ili tri pobede i ništa se ne radi od danas do sutra i ne menja", rekao je Kolarov.

Ušavši u polemiku sa novinarima, Kolarov je nastavio: "Ne radi se o tome da nekome fali teren ili kopačka, da je kriv ekonom... Ne! Radi se o uslovima programa ili rada".

Na insistiranje novinara da kaže sve šta mu je na duši, Kolarov je rekao: "Kada budem odlučio ja ću da kažem javno, ja sam sada igrač i radim kako mi se kaže. Kada budem mislio da treba ili budem na nekoj funkciji, ja ću raditi kako ja mislim. Ja mišljenje imam od pre četiri godine i imam ga i sada i ne menjam ga".

Na konstataciju novinara da nije isti program rada u klubovima i reprezentaciji, Kolarov je uzvratio kontrapitanjima:

"Zašto se onda ne bismo približili programu klubova da radimo kako treba? Da li mislite da su tri utakmice krive za ovo gde smo sada? Mislite da je ovde godinama rađeno kako treba?".

"Da ne bude zabune i da se ne izvlači iz konteksta - ja sam i rekao da je najveća odgovornost na igračima. Rekao sam da ne može niko da igra fudbal umesto mene. Ali, sistem mora da postoji".

Govorio je i o medijskim napisima:

"Izađe naslov u novinama da smo preplanuli manekeni. Pa, ko nije preplanuo u avgustu!? Stojim napolju, treniram na suncu. Da vam kažem, meni ti napisi ne smetaju, ne smeta to nama da zbog toga ne igramo dobro...", rekao je Kolarov i nastavio:

"Ja nemam problem ni sa jednim novinarom, niti bih hteo da ulazim u polemiku pred utakmicu. Samo kažem da svi mi zajedno treba da radimo zajedno, za isti cilj, za plasman na evropsko ili svetsko prvenstvo. Mi imamo isti cilj. Nama je cilj da predstavljamo Srbiju. I zato mislim da treba da poradimo na boljoj saradnji".

Komentari / 0

Ostavite komentar