BRAVO! Njemački klubovi pokazuju ljudskost!

Nemački fudbalski klubovi i njihovi navijači pokazali su šta znači biti human, šta znači biti čovek - ponudili su pomoć migrantima iz Sirije i drugih arapskih zemalja, Bajern dao MILION EVRA, u Dortmundu gledali utakmicu...

Fudbal 05.09.2015 | 09:45
BRAVO! Njemački klubovi pokazuju ljudskost!

Pomozi drugome u nevolji, jedno je od osnovnih načela ljudske civilizacije na koje se zaboravlja.

Ali, ima i onih koji na to ne zaboravljaju.

Minhenski Bajern objavio je danas planove za pomoć izbelicama iz Sirije i drugim arapskim zemljama koji podrazumevaju - finansijsku podršku, pomoć u hrani i učenje nemačkog jezika.

Nemački fudbalski gigant saopštio je da će u saradnji sa vlastima Minhena i državnim vrhom davati pomoć onima koji beže iz zemalja zahvaćenih ratom.

Bajern je već donirao MILION EVRA za projekat uključivanja izbeglica u nemačko društvo a plan je i da otvori trening kamp u kojem će ljudima koji su pobegli iz arapskih zemalja u kojima se vode ratovi, ponuditi finansijsku i drugu vrstu pomoći, organizovati im treninge, učenje jezika...

"Bajern je društveno odgovoran klub i vidi svoju ulogu u pomoći izbeglicama, pogotovo deci", rekao je prvi čovek Bajerna, legendarni Karl Hajnc Rumenige.

Prethodnog vikenda navijači klubova iz Bundeslige bili su na visini zadatka, izražavajući javno podršku i dobrodošlicu izbeglicama. Grupa od oko 200 izbeglica bila je specijalan gost Borusije iz Dortmunda.

Svaka čast!

Komentari / 0

Ostavite komentar