Nemanja Matić o ONOJ Mitrovićevoj majici!

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić javno kritikovao kolegu iz reprezentacije Aleksandra Mitrovića zbog majice koju je došao na okupljanje u Staru Pazovu. Ali, dodaje: "To ne bih stavio na naslovnu stranu novina".

Fudbal 04.09.2015 | 16:00
Nemanja Matić o ONOJ Mitrovićevoj majici!

Nemanja Matić bi da je urednik u današnjoj štampi ili portalima verovatno vrlo brzo naučio šta znače "posete", "klikovi", "reklame"...

Tokom razgovora sa novinarima u Staroj Pazovi, Matić je imao primedbu na to kako se o srpskoj reprezentaciji izveštava u većini medija. Pogotovo ga je iznerviralo to što se više piše o oblačenju srpskih fudbalera, automobilima koje voze... nego o igrama.

Slabo je interesovanje medija za srpski A tim, a Matić na to kaže da je "bolje da dođe osam pravih novinara da prati reprezentaciju, nego da dođe njih 20 koji će da pišu gluposti o tome šta igrači voze ili oblače".

"Na mene to što se piše ne utiče. Ako novinari imaju neku zamerku na moje ponašanje ili na ono što pružam na terenu, uvek sam spreman da o tome otvoreno razgovaram, saslušam i potrudim se da budem bolji. Ipak, očigledno je da tekstovi o automobilima, oblačenju i da ne nabrajam dalje negativno utiču na mlađe igrače. Oni imaju samo 20 godina, još nisu nu počeli da igraju fudbal, a već su na naslovnim stranama. Ne ljutim se na novinare, ali ne mogu da shvatim da se sportska štampa bavi oblačenjem igrača. Smatram da to ne bi trebalo stavljati u prvi plan", kaže Matić.

Upitan šta bi on stavio na naslovnu stranu kad Srbima ima minus dva boda u kvalifikacijama, a fudbaleri dođu obučeni... tako kako dođu, odgovorio je:

"Sigurno mi na naslovnoj strani ne bi bila majica koju je Aleksandar Mitrović nosio prvog dana okupljanja. Odmah da kažem - sa tom majicom se ne slažem. Nije u redu da tako dođe, ali ne bih to forsirao. Analizirao bih Mitrovićevu igru iz prethodnog perioda, da vidimo šta tu može da se popravi. Naravno, i moji, da ne ispadne da imam nešto protiv Mitra, on je naš drugar. Samo kažem da bi trebalo da pokušamo da pomognemo mladim igračima da napreduju", kaže "urednik" Matić.

I Nenadu Tomoviću smeta "rijaliti izveštavanje" medija o srpskoj reprezentaciji.

"Živim u Italiji, pa ne pratim naše tv kanale, ali kad sam došao video sam da se emituju samo rijaliti programi! Trenutno je stanje u našoj zemlji takvo da narod više zanima rijaliti program nego ko kako igra. Ne slažem se da izveštaji iz Stare Pazove treba da idu u tom smeru ko šta vozi ili ko se kako oblači, jer bilo je i lepših priča. Evo, Dušan Tadić je dao dva gola za vikend, ali kao što rekoh...", rekao je defanzivac Fiorentine.

Pisali bismo, uredniče Nemanja, o uspesima srpske reprezentacije, o igrama, driblinzima, potezima... nego... ovaj, kako bismo ti rekli... znaš i sam, ono "minus dva"!

A i teško je oteti se utisku da je Mitrović birao baš ONU majicu za okupljanje A tima Srbije. Dakle, više je razmišljao o tome nego o protivnicima u kvalifkacijama...

Komentari / 0

Ostavite komentar