Tači pijan pjevao "Ko to kaže, ko to laže..."

Prištinski mediji obnovili su danas priču o tome da je bivši komandant OVK i dva puta premijer kosovske vlade, a sada njen zamenik Hašim Tači, svojevremeno, navodno, u pijanstvu, pevao pesmu "Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala..."

Region 03.09.2015 | 18:50
Tači pijan pjevao "Ko to kaže, ko to laže..."

Prištinski dnevnik Bota sot pod naslovom "Čiji je heroj Hašim Tači" pita šta bi se dogodilo da je to, ne daj Bože, učinio, na primer, neko od lidera Demokratske stranke Kosova, lidera Ise Mustafe, čiji je osnivač Ibrahim Rugova.

List podseća da je o Tačijevom pevanju srpske pesme na jednoj TV u Srbiji ispričala bivša poslanica u kosovskom parlamentu, dr Rada Trajković, te da to niko nikada u Prištini, a ni sam Tači nije demantovao. Otuda i zaključak prištinskog dnevnika da ovakav pristup Tačija zapravo otkriva njegov karakter, odnosno da on, kako se navodi, ne voli otadžbinu.

"Ali ne samo to. Ovaj levičarski pristup Tačija proizvodi jednu širu političku elitu koja nema osećaj za državnost Kosova", navodi list.

List ukazuje i da ovakvo Tačijevo ponašanje nije moguće opravdati njegovim navodnim pijanstvom jer, kako se navodi, svi znaju za izreku "što trezan misli, pijan govori". "Svi znaju da baš u takvoj pijanoj situaciji ljudi iznose najdublje unutrašnje emocije i ono što trezni nikada ne bi rekli", navodi list.

Podseća se i da je ta priča ranije kružila po internetu, te da su tada mnogi mislili da je ona bila izmišljena. "U vremenu kada je pevao Tači je to možda morao da ne bi završio u Hagu, pa ga je približivanje sa srpskim šovinizmom možda i spaslo. Ova situacija ne bi bila tragična da nije reč o Tačiju koji je nekada bio na čelu OVK i dva mandata premijer vlade Kosova", navodi Bota sot.

Da je to kojim slučajem učinio lider DSK, posebno Ibrahim Rugova, on bi bio linčovan ili kamenovan nasred Prištine, piše Bota sot.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kino

03.09.2015 17:50

Politicari jedno pricaju drugo rade trece misle a cetvrto pevaju. Haha u jednom se slazu a to o pljackanju narodnog.

ODGOVORITE