Đoković: Piljevina? Ništa čudno!

Novak Đoković bio je zadovoljan načinom na koji je igrao protiv Andreasa Hajder-Maurera, kao i da ne vidi ništa čudno u tome što je koristio piljevinu.

Tenis 03.09.2015 | 20:45
Đoković: Piljevina? Ništa čudno!

Najbolji teniser sveta je, po izuzetno vlažnom i sparnom vremenu,savladao Austrijanca u tri seta, prepustivši mu samo sedam gemova – 6:4, 6:2, 6:1.

"Obično je piljevina uvek tu, ali nije tako bilo ovoga puta, pa su morali da mi je donesu spolja – to je sve. Nisam prvi igrač koji je koristi, mnogi se njome služe", kaže Novak i dodaje:

"Njena upotreba je potpuno normalna kada su uslovi kao danas, veoma vlažni, sa puno znoja. To ume da dovede do klizanja reketa, koji može da vam ispadne iz ruke. Piljevina svakako pomaže", ističe Đoković.

Novinare je zanimala Đokovićeva reakcija posle jednog lošeg voleja, na svoj servis pri rezultatu 40:15, Novak je uspeo da dobije gem – ali je na kraju istog nezadovoljno vrteo glavom, kao i koliko na njega utiče Boris Beker, koji je spomenuti udarac doveo do savršenstva.

"Mislim da sam pogodio više voleja nego što sam promašio. Kada promašite volej, daleko je bolje da to učinite na 40:15, nego na brejk loptu. Ali, ne obazirem se previše, trudim se da što češće izlazim na mrežu, da budem agresivan. Znate, svestan sam da je moja igra zasnovana na osnovnoj liniji, ali je Boris – koji je kao što znate višestruki osvajač Gren Slemova – dobio veliki broj mečeva na servs/volej igru, uz bacanja i sjajnu igru na meču, koji su mu postali zaštitni znak", jasan je Novak.

"Ohrabrujeme i da ja što češće pokušavam isto, da krenem napred, da pokuša da koristim prilike koje mi se ukazuju na terenu. Očigledno, to nije moje 'prirodno stanište', kao što je slučaj kada je on u pitanju, ali se trudim. Želim da razvijem svoju igru i da svake nedelje igram sve bolje i bolje".

Naredni Novakov rival biće Italijan Andreas Sepi, koji je u drugoj rundi savladao Rusa Teimuraza Gabašvilija, posle preokreta u četiri seta.

"Sepi je neko ko je dugi niz godina na Turu. Poseduje veoma dobru igru sa osnovne linije, a ako mu omućite da se 'razmaše', može da odigra odlično. U to sam siguran, sposoban je da pogađa. Poseduje ogromno iskustvo, dugo je među 15-20 najboljih igrača sveta. Igrao je već na Artur Ešu, pa se neće naći zatečenim. Naravno, pokušaću sa određenom taktikom protiv njega, kako bi kontrolisao igru i postavio ritam koji meni odgovara", poručio je najbolji sportista sveta.

Za kraj, momak sa Banjice govorio je i o plesu sa svojim navijačem na kraju susreta.

"Drago mi je što je sišao na teren, iako to nije bilo planirano. Srećan sam zbog njega, pravi je zabavljač. Poznajemo se sigurno pet godina, svake godine je na mojim mečevima – igra, zabavlja se, skida majcu... Meni to nikada ne dosadi, volim da ga gledam kako nastupa i igra. Pokrenuo je publiku, što je uvek veoma posebno, kako za igreč tako i za navijače", zaključio je Đoković priču sa novinarima.

Komentari / 0

Ostavite komentar