Odlučni Đoković lagano do trećeg kola

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je još jedan odličan meč na US openu i za nešto više od sat i po vremena se plasirao u treće kolo.

Srbija 03.09.2015 | 07:35
Odlučni Đoković lagano do trećeg kola

Đoković je u drugoj rundi razbio Andreasa Hajder-Maurera rezultatom 6:4, 6:1, 6:2.

Ovo je bila druga pobeda nad Austrijancem u isto toliko mečeva, a prethodnu je osvojio u Monte Karlu ove godine, kada je slavio sa 6:4, 6:0.

Đoković je na momente bio nezadovoljan određenim aspektima igre, ali je ona, baš kao i u meču prvog kola sa Souzom, bila odlična. Najveći napredak u odnosu na Masterse u Montrealu jeste sam Novakov stav na terenu – vratio je prepoznatljivu oštrinu, više ne gura lopticu i konstantno ide po poene.

Servis ga služi mnogo golje nego prethodnih nedelja, a ono što hrabri jeste način na koji napada forhendom. Miksuje ravne udarce i visoke topspinove, što mu je u prva dva meča donelo mnogo uspeha. Takođe, vratila se i prepoznatljiva bekhend paralela – najveći dokaz da je samopouzdanje ponovo na visokom nivou.

Meč sa Andreasom prelomio je krajem prvog i početkom drugog seta, a onda je mogao i da eksperimentiše čestim lobovima i izlascima na mrežu.

Na kraju je duel završio sa 27 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod protivnika bio 7:33.

U sledećem kolu Novak će imati prvi ozbiljniji test u vidu Andreasa Sepija, koji je u četiri seta eliminisao Tejmuraza Gabašvilija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar