Španci strijepe od Srbije i Francuske i prije Evrobasketa!

Selektor Serđo Skariolo poručio da su ga Orlovi i Trikolori impresionirali u pripremnom periodu!

Košarka 04.09.2015 | 10:45
Španci strijepe od Srbije i Francuske i prije Evrobasketa!

Košarkaška groznica polako trese Evropu. Ekipe su poznate, zna se i krug favorita, a u njemu je kao i prethodnih godina reprezentacija Španije.

Španci dolaze kao jedni od glavnih kandidata za osvajanje zlatne medalje. Iako im nedostaju Navaro, Kalderon, Mark Gasol, Ibaka i još neki igrači, Crvena furija opet ima moćan tim.

Španski selektor Serđo Skariolo očekuje tešku konkurenciju i posebno izdvaja Srbiju i Francusku kao glavne konkurente.

„Gledajući rivale u pripremnim utakmicama, stekao sam osećaj da će biti mnogo teško osvojiti medalju. Mnogo je timova koji mi se sviđaju, ali sam Srbijom i Francuskom baš impresioniran. Posle njih dolazi grupa u kojoj su Grčka, Nemačka, Litvanija, Italija i Slovenija“, rekao je Skariolo pred polazak Španaca za Berlin.

Selektor Španaca je zadovoljan u kakvoj formi i raspoloženju njegov tim dolazi na Evrobasket.

„Najbitnije je da smo u dobroj fizičkoj spremi. Veliki je hendikep što nam se povredio Aleks Abrines. Osim toga nismo imali većih problema sa povredama. Zadovoljan sam kako su momci radili. Imamo šest novih igrača u odnosu na prošlo takmičenje. Ne zato što smo to hteli, već zato što smo bili prinuđeni na to. Prethodnih godina smo Pau Gasola koristili uglavnom kao četvorku, ali ovog puta će igrati klasičnu peticu. Prethodnih godina je Serhio Ljulj igrao najviše na „dvojci“, sada će uglavnom biti plemejker. Igrači poput Rejesa ili Serhija Rodrigeza će za razliku od minulih takmičenja kada su bili rezerve ovog puta morati da se naviknu na ulogu nosilaca igre“, poručio je selektor Španije.

Komentari / 0

Ostavite komentar