USO: Rafa baš greši, ali i pobjeđuje!

Španski teniser Rafael Nadal nastavio je sa pobedama na US openu, ali i sa igrom koja je daleko od zadovoljavajuće.

Tenis 03.09.2015 | 01:34
USO: Rafa baš greši, ali i pobjeđuje!

Nadal je u drugom kolu poslednjeg Gren slema sezone savladao Argentinca Dijega Švarcmana, rezultatom 7:6 (7-5), 6:3, 7:5.

U meču koji je trajao više od dva sata i 40 minuta Rafa je napravio čak 40 neiznuđenih grešaka i ponovo prikazao mnoge slabosti koje ga prate tokom čitave sezone.

Počeo je susret izuzetno sigurno – napravio je brejk već na startu, ali ga je ispustio u trenucima kada je servirao za 1-0. Švarcman je vezao tri uzastopna gema i izdržao do taj brejka. U dodatnom gemu Argentinac je bio bolji igrač, poveo je sa 5:4 i onda promašio zicer na mreži. Španac je to iskoristio i došao do prvog seta.

Činilo se da će, kao i mnogo puta u karijeri, Nadal posle teško osvojenog seta prelomiti duel, ali se to nije desilo – Dijego mu je odmah oduzeo servis. Ovoga puta 'Bik sa Maljorke' pojačao je u finišu i serijom od 4:0 došao do kapitalne prednosti.

Međutim, 170 centimetara visoki momak iz Buenos Ajresa nije želeo rivalu da olakša ni trenutak, pa je Špancu ponovo oduzeo servis u petom gemu trećeg seta. Usledio je brz odgovor, a onda i novi pad Švarcmana koji je Nadal iskoristio za tešku pobedu.

Osmi igrač planete upisao je 38 vinera od kojih su osam asovi, ali je imao problema kod drugog servisa jer je dobio nešto više od 50 odsto.

Protivnik u sledećoj rundi biće mu kontroverzni Italijan Fabio Fonjini koji je u tri seta eliminisao Pabla Kuevasa iz Urugvaja. Fonjini je pokazao da ume da se nosi sa Rafom i tokom proleća je postao jedini igrač uz Novaka Đokovića koji ga je savladao dva i više puta na šljaci u jednoj sezoni.

Poslednji put su se sastali u finalu Hamburga kada se Španac revanširao trijumfom od 7:5, 7:5 i došao do pete pobede u sedam međusobnih okršaja.

Komentari / 0

Ostavite komentar