I Tepić napušta Partizan – ide u PAOK?!

Partizan NIS bi mogao da ostane i bez pomoći Milenka Tepića u predstojećoj sezoni, pošto bi iskusni plej mogao da pojača PAOK.

Košarka 03.09.2015 | 14:15
I Tepić napušta Partizan – ide u PAOK?!

Kako prenose mediji u Grčkoj, momak koji se pre godinu i po dana vratio među crno-bele veoma je blizu prelaska u ekipu iz Soluna, a olakšavajuća okolnost je i činjenica da mu je istekao ugovor.

Tepić je ovakav ishod najavio kada se pojavio na startu priprema, rekavši da još uvek ne zna da li će igrati za Partizan i naredne sezone.

Dete Vojvodine već je igralo u Grčkoj, pošto je od 2009. do 2011. godine nastupalo za Panatinaikos, dok je, pre povratka u Beograd, posle igralo za Kahasol i Lijetuvos Ritas.

Ukoliko se Tepić dogovori o detaljima ugovora sa čelnicima solunskog kluba, neće biti jedini Srbin u timu – pošto su ranije tokom leta stigli Nikola Marković i Uroš Duvnjak.

S druge strane, pojačanje Partizana na poziciji organizatora igre trebalo bi da bude Leskovčanin Edi Sinadinović, koji je u drugom delu prošle sezone igrao upravo za PAOK.

Crno-beli se nalaze u veoma teškoj finansijskoj situaciji, pa nemaju previše izbora kada je selekcija tima u pitanju, a sve se dodatno pogoršalo odlaskom dugogodišnjeg predsednika Predraga Saše Danilovića.

Po okončanju prošle takmičarske godine – klub su napustili Aleksandar Pavlović (Panatinaikos), Milan Mačvan (Armani Milano), Nikola Milutinov (San Antonio/Olimpijakos), Dragan Milosavljević (Alba Berlin), Boris Dalo (Antib, druga liga Francuske), Nemanja Bezbradica (raskid ugovora), Andreja Milutinović (raskid ugovora).

'Prvi tim' trenutno čine Edo Murić (pauzira do decembra), Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Miloš Glišić, Božo Đumić, Petar Aranitović, Janus Kuzeloglu i jedino zvanično pojačanje Miloš Koprivica, a trener Duško Vujošević od početka priprema radi sa sedmoricom momaka koji su na probi.

Partizan će, kao i svakog leta, pripreme obaviti u Beogradu.

Od 18. do 20. septembra učestvovaće na turniru u Bratislavi gde će mu rivali biti PAOK, zagrebačka Cibona i domaći Inter, a posle toga odigraće revijalnu utakmicu sa Panatinaikosom u Atini, dok će 25. septembra biti gosti na turniru u Nantu, koji organizuje tim Tonija Parkera.

Komentari / 0

Ostavite komentar