Sampras: Rodžer može do gren-slema, ali Novak je zvijer!

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Pit Sampras nema dilemu da je Novak Đoković favorit na ovogodišnjem US openu.

Tenis 03.09.2015 | 09:45
Sampras: Rodžer može do gren-slema, ali Novak je zvijer!

Osvajač 14 Gren slem titula smatra da je srpski teniser dominantan u poslednjih nekoliko godina i da ga je posebno teško pobediti na tri dobijena seta.

„Mislim da je Novak favorit. On je prvi na svetu i čovek kojeg svi žele da pobede. Iza njega su Mari i Rodžer. Nadam se da će Nadal vratiti svoju igru, on je veliki šampion. Postoje igrači iz drugog plana kao što su Džon Izner, Berdih, Conga. Nisam siguran da oni mogu da prođu do kraja, ali mislim da je ipak Novak favorit, on mi se sviđa“, rekao je Sampras.

On smatra da postoji nekoliko igrača koji mogu da ugroze Đokovića, ali da je to veoma teško uraditi.

„Njegova igra nema mane. Servira dobro, kreće se dobro, voli teren. Dobro se kliza na terenu i ima volju. On je zver na terenu. Jednostavno, imam osećaj da ga je na tri dobijena seta veoma teško pobediti. Postoje igrači koju mogu da ga ugroze. Rodžer, Mari i Rafa. Videćemo“, dodao je legendarni američki teniser.

Sampras smatra i da Rodžer Federer može da osvoji još neki Gren slem, ali uz nekoliko uslova.

„Endi je sjajan takmičar. I on ima volju. Kada pogledate njega i Novaka, oni su kao životinje. Veoma snažni takmičari sa jakom voljom, ali ne zaboravimo Rodžera Federera. Ima pet titula na US openu i 17 Gren slemova. Ja mislim da može da osvoji Gren slem. Igrao je finale Vimbldona ove godine. Prošle godine je izgubio od Čilića po mom mišljenju slučajno. Još uvek je u sjajnoj formi, takmičarski je nastrojen, dobro se kreće i vidi se da želi to. Ne igra samo da bi igrao, Rodžer je takmičar. Da li je favorit? Mislim da ne. Ali ga vidim u završnici. Ima 34 godine, imaće publiku uz sebe. Pokušava da izlazi na mrežu malo više, ali tačno znate šta da očekujete od njega. Odličan servis, moćan forhend, pokušavaće da priđe mreži kad god može, ali mislim da ipak moraju da mu se poklope neke kockice da bi osvojio. Potrebno mu je da neko od najboljih ispadneTeško će mentalno i fizički izdržati Marija u polufinalu, a onda Novaka u finalu. Rafa mu takođe ne odgovara“, rekao je Sampras i dodao da branioca titule Marina Čilića vidi u četvrtfinalu.

U sredu ujutro na našem specijalu moći ćete da pročitate i poseban osvrt na poslednji Gren slem koji je Sampras osvojio upravo u Njujorku pre 13 godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar