Francuz Gujon primio pravoslavlje

Poznati francuski humanitarac i predsjednik organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon juče je svoju vezu sa pravoslavnim srpskim narodom ojačao primivši pravoslavnu vjeru u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji.

Srbija 02.09.2015 | 10:33
Francuz Gujon primio pravoslavlje

Osim što je primio pravoslavnu vjeru u ovoj svetinji, monasi su krstili njegovu kćerku Milenu i vjenčali ga sa suprugom Ivanom.

Čin krštenja i vjenčanja obavio je iguman Visokih Dečana otac Sava, dok je kum bio Frančesko Skarfi, predstavnih humanitarne organizacije "Prijatelji Dečana", pišu "Večernje novosti".

Gujon naglašava da je odlučio da na dan krštenja svoje četvoromjesečne djevojčice primi pravoslavlje da bi njegova porodica na taj način dobila duhovnu dimenziju.

On je podsjetio da je u manastir Visoki Dečani prvi put došao 2007. godine i da se u njemu, među monasima, freskama i ikonama osjećao uzvišeno.

"Ovdje sam na neki način otkrio duhovnost i ovim činom sam htio još više da se zbližim sa Visokim Dečanima, što sam učinio svojim, ali i krštenjem kćerke, kao i vjenčanjem sa suprugom Ivanom, sa kojom sam građanski brak sklopio u Francuskoj", dodao je Gujon.

On je naglasio da su monasi njegovoj porodici učinili veliku čast, s obzirom na to da je posljednje vjenčanje u manastiru bilo 2010. godine.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Archibald

02.09.2015 08:21

Rajs ovog vremena.

ODGOVORITE
Name

mrka kapa

02.09.2015 08:31

Sa srecom akobogda !

ODGOVORITE
Name

ana

02.09.2015 08:45

neka je arecno i dugovjecno

ODGOVORITE