US open: Berdih siguran, predaja Gulbisa!

Češki teniser Tomaš Berdih bez problema se plasirao u drugo kolo US Opena, trijumfom nad domaćim teniserom Bjornom Fratanđeom.

Tenis 01.09.2015 | 23:00
US open: Berdih siguran, predaja Gulbisa!

Berdih je do trijumfa nad Fratanđelom došao sa 6:3, 6:2, 6:4, posle jednog sata i 50 minuta igre.

Šestog nosioca na poslednjem Gren slemu sezone u drugom kolu očekuje susret sa Austrijancem Jirgenom Melcerom, koji je takođe pobedio jednog američkog tenisera – Denisa Kudlu sa 6:3, 7:5, 6:1.

Drugi dan takmičenja u Njujorku za sada je obeležilo i povlačenje Letonca Ernestsa Gulbisa zbog povrede. Gulbis je predao meč Aljažu Bedeneu iz Velike Britanije pri rezultatu 1:1 u setovima i vođstvu rođenog Slovenca sa 3:0 u trećem. Bedeneov rival u drugom kolu biće Amerikanac Donald Jang, koji je posle velikog preokreta slavio protiv 11. nosioca Žila Simona i napravio najveće iznenađenje dana u muškoj konkurenciji.

Sličan preokret kao Jang izveo je Holanđanin Robin Hase, koji je eliminisao Dastina Brauna iz Nemačke sa 4:6, 4:6, 6:3, 7:5, 6:4. Hase sada čeka boljeg iz duela Australijanca Tanasija Kokinakisa i Rišara Gaskea iz Francuske.

Siguran trijumf ostvario je i Hrvat Ivo Karlović, koji je sa 6:3, 7:5, 7:5 pobedio Federika Delbonisa iz Argentine i osigurao duel sa Jižijem Veselim iz Češke.

Jedno od iznenađenja priredio je Amerikanac Ostin Krajiček, koji je eliminisao mnogo iskusnijeg Santjaga Hiralda sa 3:6, 7:6, 7:6, 7:6.

Komentari / 0

Ostavite komentar