Predsjednik Fenera dolazi po Živkovića i Šaponjića!

Prvi čovek turskog giganta Aziz Jildirim stiže u Beograd da lično kapariše dvojicu Partizanovih igrača!

Fudbal 02.09.2015 | 20:45
Predsjednik Fenera dolazi po Živkovića i Šaponjića!

Burno je bilo u Partizanu poslednjeg dana prelaznog roka, a zanimljivosti neće izostati ni po njegovom završetku.

Kako MOZZART Sport ekskluzivno saznaje, u četvrtak ili petak će u Beograd stići predsednik Fenerbahčea Aziz Jildirim, kako bi lično kaparisao dvojicu najtalentovanijih Partizanovih igrača Andriju Živkovića (19) i Ivana Šaponjića (18).

Prvi čovek turskog giganta trebalo je da u prestonicu Srbije, gde će mu domaćini biti Rasim Ljajić, ministar u Vladi Srbije, i Željko Obradović, trener košarkaša Fenera, stigne u ponedeljak, ali je zbog neodložnih obaveza put pomerio za nekoliko dana. Namera mu je da lično, na licu mesta, dogovori transfer Živkovića za januar, a i Šaponjić bi trebalo da bude tema pregovora.

„Istina je da Jildirim dolazi u posetu. Fenerbahče i Partizan su veliki klubovi i red je da se posećuju. Zasad nemam informaciju da će i Živković biti tema razgovora, ali isto tako, ne mogu da tvrdim ni da neće biti. Andrijin otac više puta je rekao da on ostaje do januara u Partizanu, i sam igrač je to ponovio, i zasad je tako. Što se Šaponjića tiče, ako se i on pomene u razgovoru sa prvim čovekom Fenerbahčea, videćemo šta nam je činiti“, potvrdio je za MOZZART Sport potpredsednik Partizana Milorad Vučelić da će crno-beli u narednim danima imati veoma važnog gosta.

Andrija Živković je već ovog leta trebalo da napusti Humsku, ali je sam odlučio da sačeka da januara, i to se ispostavilo kao odličan potez, pošto je bio jedan od najboljih igrača u evropskim mečevima crno-belih, što mu je, posle fantastičnih igara na Mundijalitu na Novom Zelandu, dodatno podiglo cenu. Podsetimo, 50% od njegove prodaje pripašće investicionom fondu Pinija Zahavija, 25% Andrijinom ocu, a tek 25% Partizanu, imajući u vidu da je prethodna uprava crno-belih na ovaj način, rasparčavanjem Živkovićevog ugovora, rešila goruće finansijske probleme.

S druge strane, Šaponjić je 100 odsto Partizanov igrač, takođe se istakao igrama na Mundijalitu, a ovog leta pominjan je kao naslednik Aleksandra Mitrovića u Anderlehtu.

Zasad nije poznato koliko je novca u igri, ali s obzirom na godine i već izgrađenu reputaciju dvojice igrača, nema sumnje da su u pitanju milionski iznosi. Mnogi navijači srpskih večitih rivala s nevericom poslednjih godina gledaju kakve prihode ostvaruje zagrebački Dinamo od igrača koji su često i slabiji od onih koji odlaze s Topčiderskog brda (poslednji je odlazak štopera Joze Šimunovića u Seltik za 7.000.000 evra), a ovo je svakako Partizanova prilika da dođe do sličnih brojki. Poslednji takav transfer iz Humske ostvaren je leta 2013, kada je Mitrović prodat Anderlehtu za 5.000.000 evra i 20 odsto od narednog transfera, a ti procenti pretočili su se u 3.500.000 evra ovog leta, kada je srpski napadač prešao iz Brisela u Njukasl za 17.500.000 evra.

Podsetimo, Fener je ovog leta doveo Lazara Markovića na pozajmicu iz Liverpula, a Miloš Krasić je napustio Istanbul i otišao u Poljsku.

Ne treba sumnjati da je Živković, a vrlo verovatno i Šaponjić, veoma blizu Fenerbahčea jer jedan od najmoćnijih ljudi Turske Aziz Jildirim ne ide lično po svakog igrača. Naprotiv, to čini veoma retko.

Komentari / 0

Ostavite komentar