Đorđević presjekao: OVO je tim Srbije za EP!

Srpski selektor doneo je konačnu odluku - ovih 12 košarkaša nastupaće na Eurobasketu.

Košarka 01.09.2015 | 21:30
Đorđević presjekao: OVO je tim Srbije za EP!

Bez Nemanje Dangubića i bez Vladimira Štimca.

To su poslednja dvojica igrača kojima je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio da neće putovati na Evropsko prvenstvo.

"Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac su fantastično radili i ponašali se od prvog dana pripremnog perioda. Zaista su i ovoga puta odlučivale nijanse. Oni su svakako dokazali da su deo ovog tima i da na njih računamo u budućnosti. Ponoviću po ko zna koji put da mi je žao što ne mogu svi da igraju na Evropskom prvenstvu već samo njih 12", rekao je Đorđević, a objavljeno na portalu KSS u utorak uveče.

Pre njih, selektor je morao da se zahvali Stefanu Potu, Luki Mitroviću i Marku Kešelju, dok na Bobana Marjanovića nije mogao da računa zbog zabrane koju su "spustili" San Antonio Sparsi.

Dakle, sastav "orlova" za pohod na zlato kroz Nemačku, Hrvatsku, Letoniju i Francusku izgleda ovako: Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Nedović, Stefan Marković, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Nemanja Bjelica, Marko Simonović, Zoran Erceg, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Ognjen Kuzmić.

Reprezentativci Srbije u četvrtak ujutru kreću u Berlin, gde će igrati prvu fazu Eurobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija.

Srbija na startu Šampionata u okviru Grupe B igra sa Španijom (5. septembar u 18 sati). Zatim slede dueli sa Nemačkom (6. septembar u 15 sati), Islandom (8. septembar u 14:30), Turskom (9. septembar u 14:30) i Italijom (10. septembar u 14:30).

Po četiri prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe, kvalifikovaće se za završnicu Evrobasketa koja se igra u francuskom gradu Lilu, po sistemu eliminacije od osmine finala.

Komentari / 0

Ostavite komentar