Transferi: Gotovo u Engleskoj - WengerOut!

Završen je i prelazni rok za klubove Premijer lige. Evo zbog čega su poludeli navijači Arsenala...

Fudbal 01.09.2015 | 21:15
Transferi: Gotovo u Engleskoj - WengerOut!

Poslednjeg dana prelaznog roka u Premijer ligi, koji standardno dolazi dan nakon što sve ostale velike evropske lige zatvore svoje prozore, nije bilo spektakularnih transfera.

Najnezadovoljniji zbog toga, naravno, bili su navijači Arsenala, koji su ovog leta ostali bez pojačanja poput Mesuta Ozila ili Aleksisa Sančeza, pa je ponovo aktivirana parola: Venger, napolje! (Wenger Out).

Do daljeg, najzvučnije pojačanje večitog konkurenta za titulu ostaće golman Petr Čeh, a postoje navijači kluba koji smatraju da je time potpisana još jedna sezona bez prvog mesta na tabeli.

Navijači Mančester junajteda i dalje su pričali i debaklu u pregovorima sa Real Madridom oko zamene David De Hea – Kejlor Navas (+40 miliona evra), ali i čitali reakcije o tome ko je taj 50 do 80 miliona evra vredni Antoni Marsijal iz Monaka, tako da nisu imali vremena da prate događaje na pijaci, koje su mirno posmatrali i navijači Liverpula, svesni da je klub doveo pojačanja na vreme i potom uspeo da odradi pozajmice uglavnom pre 1. septembra.

Mada, bilo je odlazaka sa "Enfilda" i danas.

E, već navijači Čelsija čekali su bombu ali ona nija eksplodirala – klub je pokušao iz Pari Sen Žermena da dovede mladog štopera Markinjoša, ali je odbijen, posle čega su potpisana dva mlada, neafirmisana igrača, jedan iz Nanta, jedan iz Redinga, koji je odmah poslat nazad na pozajmicu.

Totenhem nije oslobodio Emanuela Adebajora da postane peto današnje pojačanje hiperaktivnog Vest Hema nakon što je iz Birmingema stigla vest o tome da predsednik Vest Bromvič Albiona ne želi ni da se javi na telefon kolegi iz Totenhema.

Malo je reći da je Saido Berahino zbog toga poludeo, pogledajte dole šta je poručio predsedniku na Twitteru.

To je, zapravo, bila vest dana u Engleskoj.

Evo i hronološki kako su tekli transferi...

19:39 – "Sky Sports" objavio je da propao pokušaj Aston Vile da vrati slobodnog agenta Dimitra Berbatova u Premijer ligu.

19:31 – Njukasl je poslao Harisa Vukčića na pozajmicu u Vigan.

19:25 – Everton koristi poslednje minute da dovede Arona Lenona iz Totenhema za 4,5 miliona funti.

19:08 – Svonsi raskinuo ugovor sa Dvajtom Tjendalijem.

19:06 – Svonsi pozajmio Aleksa Samuela nižerazrednom Mortonu.

19:05 – Totenhem i Emanuel Adebajor nisu se dogovorili oko raskida saradnje, kao ni oko prelaska napadača u rivalski Vest Hem, tako da će nekada sjajni strelac nastaviti da vreba šansu iz drugog plana na "Lejnu" i sačeka istek ugovora 2016. godine.

19:05 – Vest Hem je poslao Sema Vestlija u holandski Venlo.

19:00 – Liverpul i Aston Vila dogovorili su se oko jednogodišnje pozajmice Tijaga Iljorija.

19:00 – Prelazni rok je zvanično zatvoren, iako klubovi imaju još sat vremena da podnesu dokaze o sklopljenim ugovorima.

18:58 – Prelazak Mileta Jedinaka iz Kristal Palasa u Stouk je propao.

18:58 – Antoni Marsijal uzeo je broj 9 u Mančester junajtedu.

18:53 – Čelsi je za četiri miliona funti doveo Majkla Hektora iz Redinga. Radi se o 23-godišnjem defanzivcu, koji je potpisao ugovor na "Stamford Bridžu" i potom se vratio na "Madejski stadion" da odradi jednogodišnju pozajmicu u Redingu.

18:50 – Džon Valters neće napustiti Stouk, iako je Irac imao ponude Lestera i Noriča. Čarli Adam je bio srećan zbog toga.

18:49 – "Sky Sports" objavio je da Njukasl i Sanderlend neće više kupovati.

18:39 – Votford je pozajmio igrača Rome, Viktora Ibarba, na godinu dana. Kolumbijac ima 25 godina.

18:34 – As Vest Bromvič Albiona i reprezentativac Engleske Saido Berahino besno je na Twitteru poručio da mu je žao što ne može da kaže šta mu njegov klub priređuje i poručio da neće više igrati za predsednika kluba Džeremija Pisa. U istom trenutku postalo je jasno da Sparsi neće dovesti još jednog napadača.

18:28 – Dolaskom Marsijala u Mančester junajted, oboren je rekord Premijer lige. Klubovi su potrošili 858.750.000 funti u ovom prelaznom roku!

18:25 – Čarli Ostain i Meti Filips objavili su na Twitteru da ostaju u Kvins Park Rendžersu. Želelo ih je nekoliko klubova.

18:21 – Vest hem je potvrdio da je potpisao Mihaila Antonija iz Notingem Foresta.

18:20 – Adlen Guedijura vratio se u Votford iz Kristal Palasa i potpisao trogodišnji ugovor.

18:14 – Sanderlend je doveo Deandrea Jedlina iz Totenham na pozajmicu.

17:56 – Propao je dogovor Liverpula i Vest Broma oko pozajmice Hozea Enrikea.

17:51 – Virdžil van Dajk prešao je iz Seltika u Sautempton za 11,5 miliona funti.

17:07 – Pari Sen Žermen odbio je ponudu Čelsija za Brazilca Markinjoša, nakon što je šampion Engleske doveo i visokog štopera Nanta, Papija Đilobođija.

16:04 – Bilo je govora o tome da će Bajern pokušati da dovede desnog beka Evertona, Simusa Kolmena, ali se to nije dogodilo.

16:19 – Aston Vila potpisala je Džoliona Leskota iz redova gradskog rivala VBA.

15:09 – Vest Hem je završio transfere Nikice Jelavića, Viktora Mozesa i Aleksa Songa. Najefikasniji klub u ovom roku!

14:13 – Glen Marej prešao je iz Kristal Palasa u Bornmut.

13:05 – Obi Olare u Votfordu iz Briža.

12:33 – Matija Sarkić iz Anderlehta u Aston Vilu.

Komentari / 0

Ostavite komentar