Zaduživanje naše djece je najveća izdaja Republike Srpske

Dovođenje Republike Srpske u dužničko ropstvo je najveća izdaja koju može bilo koja vlast da napravi, a oni koji vode Srpsku su na tom putu i moraju da se trgnu što prije rekao je predsjednik SDS-a, Mladen Bosić u intervjuu za Radio Gradiška.

Republika Srpska 01.09.2015 | 20:00
Zaduživanje naše djece je najveća izdaja Republike Srpske

Bosić sumnja da vlast i Vlada sa Željkom Cvijanović na čelu ima bilo kakvu viziju kako promjeniti stvari u Republici Srpkoj.

Bosić je odgovorio da je Republika Srpska već sada u situaciji da neće moći da otplaćuje tranše koje dolaze.

''Do sada je uzimanjem novih kredita i štampanjem hartija od vrijednosti Republika Srpska uspjevala da pokriva dugove, mada iza svakog takvog čina Republika Srpska ostaje više zadužena i ne znam na koji način će naša djeca uopšte vraćati te dugove jer te pare nisu potrošene u fabrike koje trebaju da stvaraju novu vrijednost, u otvaranje novih radnih mjesta već su potrošene na javnu potrošnju i krpljenje budžetskih rupa'', istakao je Bosić.

Lider SDS-a, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH naglašava da je glavna opasnost za Srpsku siromaštvo i bijeda u koju rapidno srljamo i dolazimo u situaciju da Republika Srpska neće imati snage da se odbrani od bilo kojeg napada.

''Ukoliko mi ne budemo društvo koje može da pokriva svoje račune, ukoliko ne budemo prosperitetno društvo mi smo izloženi bilo kojem napadu i Srpska će biti lak plijen svima'' upozorava Bosić.

Ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić dobio je zadatak da napokon otvori priču o pokretanju borbe protiv krupnog kriminala i korupcije, a na tom putu postoje mnoge prepreke i mnogo je onih koji znaju da bi morali odgovarati pred licem pravde ukoliko se taj proces pokrene, rekao je u intervjuu za Radio Gradiška, predsjednik SDS-a, Mladen Bosić.

Bosić je ubijeđen da će Mektić na kraju uspjeti da obavi ovaj zadatak i da se tu radi o krupnim aferama koje su u nadležnosti državnih, odnosno, organa BiH, a koje su vrijedne stotine miliona maraka, o novcu koji je ukraden iz Srpske i prevezen negdje u inostranstvo.

Lider SDS-a je naglasio da su pare od dokapitalizacije Boske i kredita iz IRB-a završile u Srbiji, i da je to svima jasno, a istraga o tome je u nadležnost Sipe, a ne vlasti Srpske.

Pare od Bobar banke su završile u Rusiji, rekao je Bosić i istakao da neko treba da kaže gdje su one završile i da traži da se te pare vrate.

''Pare od Glinice u Zvorniku su završile u Litvaniji i neko treba da pokrene te procese, a u svim tim stvarima je upetljana vlast RS i bez vrha vlasti nije moguće dostići toliki nivo kriminala i tako iznositi pare'', rekao je Bosić i istakao da onaj ko je kriv za krađu treba da odgovara, jer ''ukoliko ne napravimo pravnu državu u Srpskoj neće biti budućnosti za našu djecu''.

''To je jedan od naših zadataka i krajnje je vrijeme da zakon ovdje počne da važi za sve, da vlast i institucije ne ganjaju samo sitne lopove i korupciju'' rekao je Bosić.

''Ja znam da je aktuelnu vlast strah od tih procesa, da je reakcija o referendumu, sudu i tužilaštvu upravo većim dijelom proistekla iz najava da se počinju otvarati neki procesi gdje bi mogla da budu na tapetu velika politička imena, ali mi ćemo ostati u tome uporni'', naglasio je Bosić.

''Vjerujemo da ćemo imati rezultat, a ukoliko ne bude rezultata jer je mnogo puta najavljivana borba protiv kriminala korupcije, a ništa se po tom pitanju nije desilo, izaći ćemo javno i reći zbog čega nismo bili u stanju da to uradimo, povući ćemo se, reći ko je opstruisao pa neka građani Republike Srpske daju svoj sud o tome na nekim od narednim izborima'', kategoričan je Bosić.

Lider SDS-a, rekao je da svi nivoi vlasti i Republike Srpske i BiH, odnosno svi predstavnici Srpske na nivou BiH moraju zajedno raditi na rješavanju problema građana Srpske.

''Nažalost, imamo jednu arogantnu opstrukciju od strane vlasti Republike Srpske, javno iskazivanje nespremnosti za saradnju između Savjeta ministara i Vlade Republike Srpske i sve u pokušaju da se optuži SDS da ne radi u interesu građana Srpske'', rekao je Bosić i dodao da ministri koji su trenutno u Savjetu ministara iz SDS-a i Saveza za promjene su neuporedivo bolji ministri koji su više uradili za Srpsku, pa i čitavu BiH, nego što je to uradio sastav u kome je bio SNSD sa Špirićem, Novićem i nekim Tučićem koji je zamijenio Mirka Šarovića.

Bosić je rekao da je ponosan na koji način se ministri iz SDS-a trude da pokrenu taj točak naprijed, uprkos onima koji ih vuku za noge i podmeću klipove.

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

mima

01.09.2015 18:10

Jes sladak!

ODGOVORITE
Name

Aco

01.09.2015 19:52

Sto se Bosicu ne kandidova na izborima?

Name

dnk

01.09.2015 21:34

Bosić se kandidovao na izborima i dobio ubjedljivo najviše glasova od svih političara(52 000 glasova) koji su se kandidovali za poslanike u narodnoj skupštini i skupštini BIH!Npr.Špirić od dosta više glasova snsd-a u odnosu na sds je dobio 40 000 glasova a Radojičić za narodnu skupštinu 24 000).Nesretni Stevandić uz obmanu i izdaju Sds-ovih glasača dobio je skoro 13 000 glasova a na sledećim izborima neće dobiti ni 3000 i neće ući u parlament!

Name

Mladen Stojanovic

01.09.2015 18:11

Daj Mladjo reci nam to sve u parku Mladen Stojanovic,kad nas bude akobogda sedamdeset hiljada.Evo dolaze malo hladniji dani taman kako je najbolje da se okupimo.

ODGOVORITE
Name

mico

01.09.2015 20:27

E u parku Mladen Stojanovic neces sigurno. Sedamdeset hiljada ljudi. Tebi stete ove velike vrucine.

Name

MARIJA

01.09.2015 18:14

COVJEK PRAVO GOVORI.PAMETAN I ODMJEREN COVJEK.

ODGOVORITE
Name

pujdo

01.09.2015 18:44

Eh Marija

Name

divlja jabuka

01.09.2015 18:30

On ispravno govori, ali ga nema ko čuti!

ODGOVORITE
Name

pujdo

01.09.2015 18:45

Tesko je sto jes jes, ali ti nas neces iz krize izvlaciti budi sigiran.

ODGOVORITE
Name

belaj

01.09.2015 18:49

Druže Bosiću divim se kako sa ovima još možemo kao narod da živimo i da još možemo da kupimo kruh u RS u ovom njihovom haosu koji ga stvaraju godinama za sebe bez znaka da jednom stanu za normalan život napaćenog ovog naroda koji je već dugo godina gladan.

ODGOVORITE
Name

Да Винчи

01.09.2015 20:54

Зато си ти сит чим можеш да платиш интернет.И у Републици Српској се не купује крух него хлеб.И надам се да знаш читати ћирилицу

Name

Kruh nas nasusni

01.09.2015 22:34

E moj Da Vici nisi dobro obavjesten.Kupuje se u RS i kruh i hljeb.Da bi se internet koristio ne moras da ga placas.Na nekim mjestima mozes ga dzabe koristiti.Ali zar je to mjerilo blagostanja?Tesla je sigurno koristio rijec kruh.Andric takodjer.Bajaga je koristi u pjesmi “Papaline”.Rade Serbedzija je koristi u pjesmama “Moje boje” I “Popodnevna pjesma” a Balasevic u pjesmi slabo divanim hrvatski.A i ti si je upotrijebio.

Name

Сварог

02.09.2015 04:55

Ја реченице.....хајд' сад опет али полако и лијепо нам објасни шта си тачно хтио рећи! Са којим овима ви то живите као народ? Који сте ви то народ а ко су ови а ко је друг Босић? Хајд' и не бој се никог. Даће чика Веља бону ;)

Name

Vaso

01.09.2015 19:10

Zaduzivanjem nase RS, se placaju i politicaru u skupstinama RS I BIH, pa prema tome mozda bi mogli da razmislite o tome gdin Bosicu. Svima su vam puna usta ali nikako da nesto konkretno uradite, osim sto predlazete, ukazujete i sl.

ODGOVORITE
Name

Jovan

01.09.2015 19:26

Pametan covjek!

ODGOVORITE
Name

gavrilo

01.09.2015 20:30

Reci mi boske jeste li ti i tvoj pajdo đole krčmar obedovali u KONOBI kod Bulovica u Gradišci,ili vas je primio IMAM GRADIŠKI.

ODGOVORITE
Name

Srpska

01.09.2015 20:37

Naravno, najlakše je sada omalovažiti cijeli trud gosp. Bosića. Iskreno najviše su do sada uradili od svih predstavnika i svih naroda. S moje strane čestitke gosp Bosiću vama i ekipi koja nas vodi naprijed.

ODGOVORITE
Name

Ре

02.09.2015 04:49

А шта су то урадили? Дали 142 изјаве од избора?

Name

RECIKLAZA

01.09.2015 20:53

NAPRJED BOSICU.UZ PODRSKU POSTENIH LJUDI MOZETE I MORATE PUNO.IMATE VUKOTU,ALEKSANDRU,....I TAKVE KOJI MOGU PUNO I PUNO ZNAJU.SAD ILI NIKAD

ODGOVORITE
Name

Ре

02.09.2015 05:03

Cве морон до морона.

Name

anti-bot

01.09.2015 21:05

Zaokruzi NE!

ODGOVORITE
Name

Skoda

01.09.2015 22:23

ubjedljivo najpametniji politicar u BiH Podrska

ODGOVORITE
Name

Eliot

01.09.2015 22:29

Važno je ne stati i ne posustati.

ODGOVORITE
Name

MikeLA

01.09.2015 23:11

A pod SDS-om smo jako lepo zivjeli. Nista oni nisu pokrali niti su i markice u ratu profitirali. I jedne i druge vas znamo, vi ste nalicje iste zle pare ti Bosicu i Dodik, jedina razlika medju vama dvojicom je sto ovaj potonji je izgleda vece musko od tebe!

ODGOVORITE
Name

Михаило М.

01.09.2015 23:35

Касно Марко на Косово стиже. До јуче су сви били заједно!

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

02.09.2015 05:58

REPUBLIKA SRPSKA JE DIJETE SRPSKOG NARODA.

ODGOVORITE