Stefan Marković - slika karaktera "Orlova"!

Selektor Đorđević biranim rečima govori o borbenom plejmejkeru, njegovom doprinosu reprezentaciji i odnosu prema radu.

Košarka 03.09.2015 | 08:15
Stefan Marković - slika karaktera "Orlova"!

I ove godine, Stefan Marković (27) pokazuje svoj karakter i odnos prema dresu reprezentacije. Dok selektor Đorđević priča o njemu, ponestaje mu reči kojima bi opisao doprinos bespoštednog borca.

"Još od prvog dana, on je...", zastao je selektor i u utorak, na otvaranju zvanične prodavnice KSS u Roda Megamarketu.

"Marković je za svaku pohvalu, a i javno sam ga pohvaljivao, pred igračima. Jednostavno, njegov odnos prema radu i igri je fenomenalan", naglasio je Đorđević.

Marković je prvu medalju sa reprezentacijom osvojio u Poljskoj 2009, kada je bio deo tima koji je stigao do finala. Iz te ekipe, među "orlovima" su i danas još i Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Miroslav Raduljica.

Ovog leta, zajedno sa saigračima, Marković će krenuti u novu borbu za evropsko zlato, ali i za prvi plasman na olimpijske igre. I bez tako velikog uloga, njegova motivacija nikad ne bi mogla biti dovedena u pitanje.

Trenutno, borbeni "plej" oporavlja se od blage upale, koja ipak ne bi trebalo da ga spreči da zaigra u Berlinu od prvog kola.

"Stefan poslednja tri četiri-dana ima upalu, ali je juče trenirao i momak je koji je, zaista, fenomenalno odradio pripremni period", objasnio je Đorđević.

Eurobasket 2015 biće prvo veliko takmičenje na kojem će Marković nastupiti i kao zamenik kapitena.

"On toliko nosi sve nas svojom energijom, željom i borbenošću... Zaista je prava slika našeg karaktera u ovom trenutku", podvukao je Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar