Srećno selektore, srećno "Zmajevi"!

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine u srijedu putuju na završnicu Eurobasketa predvođeni selektorom Duškom Ivanovićem, koji danas slavi 58. rođendan.

Košarka 01.09.2015 | 16:40
Srećno selektore, srećno "Zmajevi"!

Nakon 40 dana priprema, košarkaški "zmajevi" sutra će otputovati za Monpelje, gdje će igrati grupnu fazu Eurobasketa.

Selektor Duško Ivanović, koji danas slavi 58. rođendan, objavio je konačan spisak od 12 reprezentativaca koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na prvenstvu Starog kontinenta.

Na njemu neće biti Marka Jošila i Draška Albijanića, za koje je Ivanović odlučio da su "višak", tako da će put Francuske krenuti sljedeći igrači:

Bekovi: Aleks Renfro, Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Marko Šutalo.
Krila: Dalibor Peršić, Adin Vrabac, Nedim Buza, Milan Milošević.
Krilni centri: Edin Bavčić, Miroslav Todić.
Centri: Andrija Stipanović, Elmedin Kikanović.

"Meni je žao, jer su Albijanić i Jošilo, koji su otpali zadnji, zaslužili da idu, ali u ekipi ima mjesta samo za 12 igrača. Procijenio sam da ovih 12, koji su ostali, mogu pružiti najviše, mada bih mislio isto i da su njih dvojica 'unutra''', rekao je selektor Ivanović za "Dnevni avaz".

Od ranije je poznato da će Evropsko prvenstvo propustiti najbolji bh. igrači Mirza Teletović, Jusuf Nurkić i Nihad Đedović.

"Činjenica je da smo na određeni način limitirani, ali sam zadovoljan. Igračima na pripremama odajem priznanje jer toliku želju i ambiciju odavno nisam vidio. Uživanje je raditi s njima", istakao je crnogorski stručnjak.

Evropsko prvenstvo počinje 5. septembra, a BiH će igrati u grupi A u kojoj su još domaćin Francuska, te Rusija, Poljska, Izrael i Finska.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

srbi in

01.09.2015 14:42

Sretno zmajevi

ODGOVORITE
Name

Mikajlo

01.09.2015 15:06

Bravo za BiH bravo za bntv.

ODGOVORITE
Name

Srpkinja

01.09.2015 16:16

Sretno Zmajevi... Svaka čast BN TV!

ODGOVORITE
Name

oli

01.09.2015 16:23

Koga to jos interesuje.

ODGOVORITE
Name

Roki

01.09.2015 16:39

Vecinu to interesuje ti spadas u manjinu zato si ugrozen .

Name

Радојица

01.09.2015 19:33

Да ли могу да подржим репрезентацију чији играчи носе име "змајеви"? Ово "змајеви" алудира на Капетана Градашчевића, Змаја од Босне који се борио за одржавање калифата у Босни под управом домаћих муслимана и против територијалне независности Србије јер би тиме Босна остала одсјечена од централног царства тј отоманског калифата. Ако затворимо очи на овај детаљ то је као да затварамо очи на рецимо могућност да се играчи Њемачке прозову "Хитлерови панцери". Мени као Босанцу ова репрезентација не представља Босну него протекторат под управом странаца (као што и сама застава државе указује). "Змајеви" представљају државу-протекторат која има сентиментална сјећања на злочиначки отомански калифат чију слику и прилику данас видимо у Исламској Држави у Сирији и сјеверу Ирака. Видим да непријатељи ове земље Босне имају другачије мишљење.

ODGOVORITE