Real se predao: Uradili smo sve!

Real Madrid je odustao od Davida de Hee, "kraljevski klub" se nije žalio FIFA te u saopštenju objasnio šta je bio problem.

Fudbal 01.09.2015 | 17:40
Real se predao: Uradili smo sve!

Tako je višemesečna saga o De Heinom prelasku iz Mančester Junajteda završena neslavno, zbog kašnjenja papira u sedište La Lige koja realizuje transfere.

Iako i Real i Junajted tvrde da su na vreme poslali svu overenu dokumentaciju, La Liga tvrdi da je ona stigla 20-ak minuta nakon ponoći, a Španci ne dozvoljavaju klubovima da produže vreme za realizaciju transfera.

Tako je propao dogovor dva kluba vredan 30 miliona evra, a osim De Hee, "izvisio" je još jedan golman, Kejlor Navas koji je već uspešno prošao medicinske preglede u Mančesteru pa je čekao samo dozvolu da potpiše ugovor.

Kako je tekao dan:

Real je saopštio da su pregovori sa Junajtedom počeli tek u ponedeljak ujutru, da su klubovi tokom dana postigli dogovor, kao i Junajted sa golmanom Navasom.

Klubovi su kompletna dokumenta poslala u 13:39 časova, a Junajted je sugestije na ugovor poslao u 21:43h. Real je prihvatio i brzo napravio minimalne izmenekako bi što pre registrovao igrača.

Nakon što su igrači potpisali svoje ugovore, Real je poslao potpisana dokumenta u Englesku u 23:32 i čekao konačni dokument potpisan od strane Junajteda.

Mančesterski klub je postigao dogovor sa Navasovim predstavnicima i poslao svoja igraču dokument na potpis u 23:53. Real je primio kompletnu dokumentaciju u 00:02 i pokušao da pristupi FIFA sistemu za transfere koji je već bio zatvoren.

U 00:26 FIFA sistem je pozvao Real da registruje De Heu, dok je prelazni rok u Engleskoj još bio otvoren. Usledilo je slanje dokumenata La Ligi, ali je tada bilo kasno.

Sada je na trenerima dva kluba da što pre oporave golmane od ovog za njih verovatno traumatičnog iskustva, kako bi u nastavku sezone branili na očekivanom nivou.

De Hea nije dobio šansu ni na jednom meču Junajteda ovog leta, iščekujući transfer, ali mu na ruku ide što Serhio Romero nije blistao na poslednjim utakmicama.

S druge strane, Navasu se otvorilo mesto među stativama Reala odlaskom Ikera Kasiljasa, iako je pre nekoliko meseci stavljen na transfer listu.

Real tradicionalno dovodi velika pojačanja u poslednjim trenucima letnjeg prelaznog roka, ali De Hea nije uspeo da postane deo sledećeg tima:

2002. – Ronaldo Nazario je stigao iz Intera za 45 miliona evra

2005. – Serhio Ramos je plaćen 27 miliona Sevilji

2012. – Luka Modrić je došao iz Totenhema za 30 miliona

2013. – Garet Bejl je postao najskuplji igrač svih vremena u transferu iz Totenhema vrednom 91 milion evra.

U međuvremenu, Forentino Peres nije uspeo da uz "zvuk sirene" kupi Pola Pogbu, Serhija Aguera, Franka Riberija, Gaisku Mendijetu, Davida Vilju...

Komentari / 0

Ostavite komentar