US open: Prva Gren slem pobjeda Krajinovića!

Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo US opena, pošto je na startu savladao kvalifikanta Alehandra Gonsalesa sa 6:4, 6:0, 6:4.

Tenis 01.09.2015 | 00:43
US open: Prva Gren slem pobjeda Krajinovića!

To je prva pobeda srpskog tenisera u glavnom žrebu nekog od Gren slem turnira, a u drugom kolu sastaće se sa Davidom Fererom, koji je u četiri seta bio bolji od Moldavca Albota.

Krajinović je u prvom i trećem setu gubio sa po 3:0, ali je uspevao da preokrene, dok je u drugom setu bio nadmoćan.

Srpski teniser nije dobro počeo, pošto je već u drugom gemu ispustio svoj servis - 2:0. Kolumbijac je materijalizovao brejk, ali Krajinović nije odustajao i brzo se vratio u igru (3:3).

Zatim je Filip pri rezultatu 4:4 spasao brejk loptu, da bi u sledećem gemu stvorio dve vezane brejk šanse i realizovao prvu za vođstvo od 5:4. U sledećem gemu Filip je odservirao za vođstvo u setovima.

Filip je i u drugom setu nastavio sa odličnom igrom – napravio je brejk već u prvom gemu, zatim je spasao brejk loptu i poveo sa 2:0, da bi u naredna dva gema izgubio samo poen i poveo sa 4:0. Nije ni tu stao Krajinović, osvojio je još dva gema i sa nulom je došao do 2-0 u setovima.

U trećem setu videli smo sličan scenario kao u prvom – Gonsales je poveo sa 3:0, ali je onda Krajinović osvojio šest od narednih sedam gemova i došao je do vredne pobede.

Komentari / 0

Ostavite komentar