US open: ''Đoković-express'' u 2. kolu!

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US opena, pošto je savladao 91. tenisera sveta Žoaa Sousu sa 6:1, 6:1, 6:1.

Tenis 01.09.2015 | 00:15
US open: ''Đoković-express'' u 2. kolu!

Srpski teniser odradio je ono što je želeo – zadržao se na terenu veoma kratko, samo 71 minut.

Novak će u drugoj rundi igrati sa pobednikom meča Pospišil – Hajder-Maurer.

Niti jednog trenutka nije bilo dileme u vezi sa pobednikom, Đoković se nije suočio ni sa jednom brejk loptom, a sa druge strane je sa lakoćom pravio brejkove i na impresivan način stigao je do druge runde.

Novak je meč završio sa 24 direktna poena i sedam grešaka, osvojio je 10 od 14 poena na mreži i odservirao je osam asova, bez duple greške.

Prvi dan US opena nije do sada bio baš uspešan za srpske takmičare – već u prvom kolu izgubile su Ana Ivanović i Jelena Janković, a pobedila je samo Bojana Jovanovski.

Tok meča:

U prva tri gema nije bilo uzbuđenja, a Novak je već u četvrtom došao do brejka, i to bez izgubljenog poena, uz izvanredno trčanje – 3:1.

U skladu sa očekivanjima, Đoković je bio siguran na svoj servis, udarci su mu imali potrebnu dubinu, a Brazilac nije uspeo da mu parira sa osnovne linije. Ubrzo je Novak napravio još jedan brejk i lako priveo set kraju – 6:1.

Đoković je prvi set završio za samo 23 minuta, uz osam vinera i dve neiznuđene greške.

U sličnom stilu nastavilo se i u drugom setu, pa je srpski teniser već u trećem gemu napravio brejk – Sousa je poslao bekhend u mrežu za brejk loptu Novaka, a zatim je Brazilac promašio čist zicer (2:1).

Publika na stadionu Artur Eš bila je tiha, što je i logično s obzirom na to da je Đoković bio superioran i brzo je osvajao gemove. Sousa je bio potpuno demoralisan, Novak je napravio novi brejk i lako priveo i drugi set kraju – 6:1.

Nije se dugo Brazilac držao ni u trećem setu, već u četvrtom gemu Đoković je došao do dve vezane brejk šanse i prvu je realizovao dubokim riternom – 3:1. Nije bilo nikakvog talasanja, meč se nastavio u istom, mirnom ritmu i Novak je lako stigao do pobede.

Komentari / 0

Ostavite komentar