Ako neko zna kako je Sereni, to je Štefi Graf!

Legendarna nemačka teniserka Štefi Graf zna vrlo dobro kako se oseća Serena Vilijams jer na US Openu ima šansu da kompletira Gren slem.

Tenis 02.09.2015 | 19:00
Ako neko zna kako je Sereni, to je Štefi Graf!

Grafova je poslednja teniserka koja je uspela da osvoji kalendarski Gren slem, a to joj je pošlo za rukom 1988. godine, kada je imala samo 19 godina.

Serena ima priliku da ispiše nove stranice istorije ukoliko osvoji US Open koji počinje u ponedeljak, a usput i da se izjednači sa Nemicom po broju titula pošto bi obe imale po 22. Više ima samo Margaret Kort – 24.

“U ovom trenutku mi je neverovatno vruće. Kada se to ostavi po strani, osećam sreću što su priče o osvajanju Gren slema gotove. Osećam veliko olakšanje. Sada, kada sam to uspela, ne postoji ništa više što možete da mi kažete da treba da uradim”, rekla je Grafova pre 27 godina.

Nemoguće je prosuditi da li Serena oseća isti pritisak pred početak poslednjeg Gren slema ove sezone, ali je sigurno da je on prisutan. To se videlo posebno tokom Rodžers kupa u Torontu, kada ju je pobedila švajcarska tinejdžerka Belinda Benčić, ali i Sinsinatiju, gde je osvojila titulu.

“Sećam se da sam osećala neverovatan umor u Njujorku. Osećala sam očekivanja oko sebe koja nisu bila moja. Sve me je to gušilo i sprečavalo me je da se koncentrišem. Svi su pričali o šansi koju imam i nisam mogla sve to da razumem. Imala sam samo 19 godina i osetila sam olakšanje kada se sve završilo. Sada, 27 godina kasnije, potpuno mi je neverovatno da sam izdržala taj pritisak”, istakla je Grafova.

Komentari / 0

Ostavite komentar