Novak: Rodžer je sad najbolji, a Rafa može do trofeja!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da veruje da Rodžer Federer igra najbolji tenis u svojoj karijeri, kao i da Rafael Nadal ima šanse na US Openu.

Tenis 01.09.2015 | 21:00
Novak: Rodžer je sad najbolji, a Rafa može do trofeja!

Takmičenje na poslednjem Gren slemu sezone je počelo juče, a Đokovića mnogi vide kao glavnog favorita za titulu, ali je Federer vrlo blizu.

Švajcarac je pobedio Novaka u finalu Mastersa u Sinsinatiju, a Đoković je još jednom istakao da ga je Federer naterao da napreduje tokom godina.

“Nisam iznenađen što Rodžer igra tako dobro. Mislim da možda igra najbolji tenis u svojoj karijeri. U odličnoj formi je, agresivan, oduzima vreme svojim rivalima, a to radi najbolje. Često izlazi na mrežu, ne daje vam ritam. Uslovi u Sinsinatiju su mu pomogli da to postigne”, naglasio je Đoković.

Zbog toga, ali i svega što je postigao tokom karijere, srpski teniser Federera smatra jednim od svojih najvećih konkurenata u Njujorku.

“I dalje ga vidim kao jednog od najboljih tenisera na svetu. Uz to je uvek jedan od favorite. Mislim da je njegova agresivna igra bolje, koristi svaku moguću priliku da izađe na mrežu. Igra brzo, dok Mari, Nadal i ja volimo da čekamo više kod poena. Rodžer to zna i na tome zasniva svoju taktiku. Mislim da je mnogo toga i do njegovog rasporeda, pošto je pravi primer kako se priprema za najveće turnire. Zaslužio je da pobedi u Sinsinatiju, sada je na meni da odgovorim. To je ono što sam oduvek voleo kod našeg rivalstva, jer uvek teramo jedan drugoga da budemo bolji”, istakao je Novak.

Đoković je takođe istakao da Nadala nikako ne treba otpisivati na US Openu, iako od početka ove sezone ne igra ni izbliza kao u najboljim danima.

“Mislim da Rafa može da osvoji US Open ove godine. Federer je bio u sličnoj situaciji 2013. godine. Rafa ne igra najbolje, ali mu se već tako nešto desilo i vratio se i imao jednu od svojih najboljih sezona 2013. Mnogo ulaže u svoju igru i možda zato njegovo telo trpi više. On je jedan od najvrednijih tenisera na svetu, siguran sam da je motivisan i zato ne mogu da ga otpišem”, rekao je srpski teniser.

Što se tiče njegove igre, Novak veruje da je na pravom putu, iako u drugom delu sezone na tvrdoj podlozi igrao dva finala, ali nije osvojio nijednu titulu.

“Odigrao sam veliki broj mečeva pred Njujork, mislim 14, pošto sam igrao i dubl. Mislim da sam spreman za US Open. Samopouzdanje je tu, iako sam izgubio dva finala od Endija i Rodžera. U oba slučaja njih dvojica su bili bolji igrači na terenu. Nadao sam se da ću do sada doći do svoje najbolje igre i mislim da sam to postigao”, rekao je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar