Crnadak: Vučić je zabrinut i optimističan

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak imao je kratak neformalni sastanak sa premijerom Srbije Alkesandrom Vučićem pred početak strateškog foruma na Bledu, koji se pod motom “Vizije novih partnerstava” održava danas i sutra u Sloveniji.

Bosna i Hercegovina 31.08.2015 | 21:48
Crnadak: Vučić je zabrinut i optimističan

Crnadak je u izjavi za BN TV potvrdio da je premijer Srbije izrazio zabrinutost za Bosnu i Hercegovinu, ali u isto vrijeme pokazao i optimističnost po pitanju međusobnih odnosa dvije zemlje.

“To je već poznat stav Srbije prema Bosni i Hercegovini, koji ja mislim da je konstruktivan i od koga ja mislim da možemo svi u BiH imati samo koristi. Tako da ja očekujem da u nastavku popravljanja odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine razbijamo polako taj pesimistički ton u vezi sa Bosnom i Hercegovinom”, kazao je Crnadak i dodao da je najvažnija stvar u razgovoru njih dvojice bila jasna želja da se nastavi sa napretkom u međusobnim odnosima, bez obzira na dešavanja iz prethodnog perioda.

“Mislim da je to nešto što žele i naši prijatelji u Srbiji, a i ljudi u Bosni i Hercegovini”, zaključuje ministar spoljnih poslova BiH.

Na kraju je dodao da je sada već izvjesna zajednička sjednica vlada Srbije i BiH.

“U oktobru ćemo imati zajedničku sjednicu Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH. Ona bi trebala da bude održana u Sarajevu i trenutno se usaglašavaju termini”, kazao je Crnadak.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pjesma nas je odrzala, njojzi hvala

31.08.2015 21:19

Umjesto da zapjevas k'o covjek, Ti ministre po forumima o strategiji i perspektivi. Nema smisla stvarno.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

31.08.2015 21:39

Najobičniji muljator.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

01.09.2015 00:40

DA LI JE IKO OBAVJESTIO OVOG NAŠEG MINISTRA INOSTRANIH POSLOVA BIH DA JE POSTAO MINISTAR I DA NIJE VIŠE SLUŽBENIK ZA INFORMISANJE I DA TREBA DA SE PONAŠA KAO MINISTAR, A NE KAO SPIKER LOKALNOG RADIJA... PA NIJE NJEGOV POSAO DA MEDIJIMA PRENOSI KAKO SE PO NJEGOVOM MIŠLJENJU, SUBJEKTIVNO OSJEĆA PREDSEDNIK VLADE SRBIJE - "ZABRINUT I OPTIMISTIČAN" ... STVARNO OVO JE NONSES... ZAR U PDP-u NEMA KVALITETNIH KADROVA ZA DRŽAVNE FUNKCIJE OSIM PREDSJEDNIKA STANKE...

ODGOVORITE
Name

zero

01.09.2015 12:13

Covjek se trudi,kao ministar inostranih poslova je se borio da se odrzi grmecka korida,kakve mi gedze imamo ,nema ih niko.