Kako sad to, Zukanoviću?!

Selektor BiH Mehmed Baždarević računao je na Ervina Zukanovića za kvalifikacione mečeve, ali se prvotimac Sampdorije nije našao na spisku, navodno zbog povrede. Ipak, Zukanović je za vikend bio u timu Đenovljana protiv Napolija.

Fudbal 01.09.2015 | 09:40
Kako sad to, Zukanoviću?!

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević računao je na fudbalera Sampdorije Ervina Zukanovića u kvalifikacionim mečevima protiv Belgije 3. septembra i Andore tri dana kasnije.

Ipak, Zukanović i njegov tim obavijestili su Mešu da neće biti u mogućnosti da pomogne reprezentaciji zbog povrede i predstojeće operacije. Ali, na iznenađenje svih, Zukanović je nastupio u jučerašnjem meču Serije A, gdje je njegova Sampdorija remizirala sa Napolijem 2:2.

"Zukanović je bio pozvan, i to među 23 igrača za utakmice protiv Belgije i BiH, ali su on lično, a onda i klub tražili od mene da zbog njegove povrede propusti reprezentativne obaveze i za tri ili četiri dana bude podvrgnut operaciji. Sada kada vidim da je igrao, iznenađen sam, ali mi je i žao što ga nismo pozvali, s obzirom da nam je bio potreban", izjavio je Baždarević portal reprezentacija.ba.

Selektor "zmajeva" poručio je da je zdravlje igrača najvažnije.

"Vjerujem svojim igračima i zdravlje djeteta je najvažnije, tako da sam mu dozvolio dopust jer ga nisam želio dodatno ugroziti. Ponavljam, zdravlje je najvažnije", rekao je popularni Meša.

Bosna i Hercegovina početkom septembra odigraće dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. U četvrtak od 20:45 odmjeriće snage sa Belgijom u Briselu, dok će 6. septembra u istom terminu igrati sa Andorom u Zenici.

Komentari / 0

Ostavite komentar