Van Gal panično kupio tinejdžera za 70 miliona?!

Iz Francuske stižu vesti da je Junajted platio 19-godišnjeg napadača za potencijalnih 70 miliona evra.

Fudbal 31.08.2015 | 18:40
Van Gal panično kupio tinejdžera za 70 miliona?!

Nema panične kupovine, rekao je menadžer Mančester junajteda Luj van Gal u nedelju i odšetao iz "press" sale u Velsu, gde je njegov tim desetak minuta pre toga doživeo prvi poraz u Premijer ligi iako je vodio 0:1.

Na kraju, zahvaljujući Bafetembi Gomisu i Andreu Ajevu, Svonsi je došao do 2:1 i podigao pritisak na Holanđanina, koji se provukao u dva prva kola minimalnim pobedama nad Totenhemom (autogol Kajla Vokera) i Aston Vilom (pogodak Adnana Januaza), a potom odigrao 0:0 sa Njukaslom.

Mesec dana nakon početka sezone, a sve nakon što je Junajted "izvisio" i za Pedra Rodrigeza i za Tomasa Milera, sve je jasnije da klub nema pravog centarfora i da će morati da ga kupi. Engleski mediji u nedelju su objavili da je Monako odbio 50 miliona evra tešku ponudu za 19-godišnjeg Antoana Martijala, a potom su u ponedeljak ujutru stigle vesti iz Francuske da je ponuda pojačana i – prihvaćena!

Ugledni "Le Parisien" objavio je da su Monako i napadač pristali na transfer nakon što je ponuda Junajteda porasla na oko 70 miliona evra, za igrača koji je na seniorskom nivou dao 14 golova u prethodne dve sezone i početkom ove, ali koji – kažu – neodoljivo podseća na Tijerija Anrija, zbog čega su ga zvali Totenhem i Čelsi, ali su glatko bili odbijeni.

Ukoliko je ovo tačno i ukoliko će Martijal dan pre isteka prelaznog roka u Engleskoj, ali i poslednjeg dana prelaznog roka u većini evropskih zemalja (ponedeljak) na kraju potpisati za Junajted, postaće šesto pojačanje slavnog kluba ovog leta, posle Morgana Šniderlina (35 miliona evra), Memfisa Depaja (27,5), Matea Darmijana (18), Bastijana Švajnštajgera (9) i Serhija Romera (slobodan igrač).

Računajući i prethodna dva prelazna roka kojima je na "Old Trafordu" predvodio menadžer Van Gal, Junajted bi ovim transferom probio granicu od 350 miliona evra potrošenih za igrače za samo 13 meseci, od jula 2014. do avgusta 2015.

Trenutno, Van Gal je na sumi od 284.850.000 evra, a sprema se da plati još 70 za tinejdžera. Ukoliko "Le Parisien" ne preteruje...

Pratićemo sve važne transfere u Evropi danas i sutra, dok se pritisak pojačava naročito na klubove koji su loše počeli sezonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar