Analiza - Transfer pijaca: Štoperi su na cijeni!

Do kraja letnjeg prelaznog roka nije ostalo još mnogo, a upravo se tada, zbog nedostataka sopstvenog tima i zbog trke sa vremenom – najviše troši.

Fudbal 30.08.2015 | 23:00
Analiza - Transfer pijaca: Štoperi su na cijeni!

U smiraj prelaznog roka timovi obično žele da se pojačaju na pozicijama na kojima su najtanji, a u svetu već odavno vlada „nestašica“ za kvalitetnih štoperima.

Kako tržište diktira cenu, tako su i štoperi sve skuplji, a klubovi ih se ne odriču tako lako. Najbolji primer za to jeste mladi Džon Stouns, koga Everton ne pušta ni za 50 miliona evra.

Valensija je ovog leta ostala bez sjajnog Argentinca Nikolasa Otamendija, pa su brže-bolje požurili da nađu adekvatnu zamenu.

Oni su u subotu potpisali ugovor sa Ajmenom Abdenurom iz Monaka, iz tima kojeg su ranije izbacili u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i to za velikih 30 miliona evra. Ovaj sjajni Tunišanin bio je na meti i Čelsija i Mančester junajteda, ali je španski klub ovoga puta bio konkretniji.

Upravo je Mančester junajted čitavo leto tražio pojačanje na poziciji štopera, ali nakon što se izjalovio posao sa Serhiom Ramosom i Nikolasom Otamendijem sve su dalje od "stuba odbrane".

Luj van Gal se međutim odrekao igrača koji je prethodnih godina često bio standardan. Džoni Evans je pojačao Vest Bromvič Albion, a Junajted će na ime ovog transfera dobiti šest miliona funti, što je sasvim solidan novac za igrača na kojeg ne računaju.

I Lester siti je u potrazi za pojačanjem u zadnjoj liniji, a želja menadžera "lisica" Klaudija Ranijerija je odbrambeni igrač Bajerna. Iskusni Dante mogao bi da se u poznim igračkim godinama okuša i u Premijer ligi, ali je pitanje da li će ga apetiti kluba kakav je Lester, zadovoljiti.

Najskuplji štoper svih vremena je David Luiz koji je za 40 miliona funti prešao u PSŽ, a godinama je taj "rekord" držao Rio Ferdinand koji je za 30 miliona funti prešao iz Lidsa u Mančester junajted 2004. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar