ITA: Sasuolo "dva od dva"! Milan šutnuo! I dao gol!

Uvodni meč drugog kola Serije A donio je pobedu Sasuola u Bolonji, koji tako nakon dva kola ima maksimalan učinak, dok je povratnik u društvo najboljih zakucan za dno tabele, bez bodova. Prvi šut u okvir gola protivnika fudbaleri Milana uputili su nakon 106 minuta nove sezone. Učinio je to novajlija Baka i odmah postigao prvi pogodak za "rosonere". U nastavku i Luiz Adrijano stigao do prvenca, a Miha do prvog trijumfa.

Fudbal 30.08.2015 | 09:40
ITA: Sasuolo "dva od dva"! Milan šutnuo! I dao gol!

U uvodnom meču 2. kola Serije A, Bolonja i Sasuolo igrali su otvoreno, sa tri napadača, željeli pobjedu, ali su gledaoci na stadionu "Renato Dalara" vidjeli samo jedan pogodak, i to u mreži domaćih.

Gosti su bili konkretniji protiv povratnika u društvo najboljih i na kraju stigli do zasluženih bodova. Veliku šansu za Sasuolo imao je Mateo Politano u 53. minutu, kada je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je iskusni golman Bolonje Antonio Mirante uspio da spasi svoj gol.

Očekivalo se da meč završi bez pogodaka, kao što je to bio slučaj u posljednjem odmjeravanju snaga ove dvije ekipe u martu prošle godine, ali je Sasuolo ipak u finišu meča stigao do pogotka i novog trijumfa, drugog u dva odigrana kola.

Gol vrijedan tri boda postigao je Antonio Floro Flores u 86. minutu. Prihvatio je jedan "odbijanac" i matirao nemoćnog Mirantea.

Sasuolo se očigledno ne šali. Nakon preokreta i trijumfa u prvom kolu protiv favorizovanog Napolija, sada je pala i Bolonja, čime je upisan šesti bod.

S druge strane, Bolonjezi su pretrpjeli i drugi poraz, tako da su povratničku sezonu u Seriji A započeli sa dva neuspjeha.

ĐAKERINI U BOLONJI
Nekadašnji reprezentativac Italije Emanuele Đakerini trebalo bi da pojača redove Bolonje. Poslije odlaska iz Juventusa u Sanderlend 2013. godine, Đakerini je odigrao samo jednu kvalitetnu sezonu, da bi u prošloj upisao svega osam nastupa u Premijer ligi. Ove sezone nije ulazio u igru, pa ne bi bilo iznenađenje ako se uskoro vrati na "Čizmu".

Milan je razočarao u prvom kolu protiv Fiorentine, gdje je poražen 0:2, a nešto bolju partiju izabranici Siniše Mihajlovića pružili su u duelu drugog kola protiv Empolija.

"Rosoneri" su poveli poslije prvog šuta u okvir gola protivnika ove sezone. Za to im je bilo potrebno punih 106 minuta (u premijernom meču protiv tima iz Firence nisu imali niti jedan).

U 16. minutu Luiz Adrijano odlično je proigrao Karlosa Baku. Kolumbijac se oslobodio kompletne odbrane gostiju, prevario i golmana Lukaša Skorupskoj, golmana Rome na pozajmici u Empoliju i postigao svoj prvenac u dresu "rosonera".

Ipak, slavlje domaćih trajalo je nepuna četiri minuta. Rikardo Saponara izjednačio je na 1:1 lijepim udarcem iskosa sa lijeve strane..

Mučili su se domaći do 69. minuta. Nakon kornera Đakoma Bonaventure, Luiz Adrijano najviše je skočio u petercu i glavom zakucao loptu u mrežu nesigurnog Skorupskog.

Poslije asistencije kod vodećeg gola, i Brazilac je tako upisao svoj prvi pogodak u dresu milanskih crveno-crnih.

Do kraja nije bilo golova, pa je Siniša Mihajlović stigao do prve prvenstvene pobjede od dolaska u Milan.

SERIJA A - 2. KOLO:

Milan - Empoli 2:1 (1:1)
/Baka 16, Luiz Adrijano 69 - Saponara 20/

Bolonja - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Floro Flores 86/

Nedjelja:
Roma - Juventus (18)
Atalanta - Frozinone (20.45)
Karpi - Inter
Kjevo - Lacio
Đenova - Verona
Napoli - Sampdorija
Torino - Fiorentina
Udineze - Palermo

TABELA: Sasuolo (+1) 6, Sampdorija 3, Kjevo 3, Fiorentina 3, Lacio 3, Torino 3, Inter 3, Palermo 3, Udineze 3, Verona 1, Roma 1, Frozinone 0, Napoli 0, Atalanta 0, Đenova 0, Juventus 0, Empoli 0, Milan 0, Karpi 0, Bolonja (+1) 0.

Komentari / 0

Ostavite komentar