Obradović: Ivana na pravom putu za Rio!

Trener srpske rekorderke u skoku u dalj žali što njen zalet u Pekingu nije bio na najvišem nivou, kao prošle godine.

Ostali sportovi 30.08.2015 | 08:20
Obradović: Ivana na pravom putu za Rio!

Ivana Španović (25) je osvajanjem bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Pekingu nastavila impresivan niz, do pre nekoliko godina nezamisliv za nekog reprezentativca Srbije u atletici.

Veliki potencijal počela je da ostvaruje na SP u Moskvi 2013, kada je uzela prvu bronzu, a nakon toga je učestvovala na još četiri evropska i svetska šampionata (dva u dvorani, dva na otvorenom) i na sva četiri uspela da se popne na pobedničko postolje.

Osvojila je jedno zlato, jedno srebro i dve bronze.

SP u Pekingu ostaće upisano kao moguća prekretnica ka još većim uspesima, jer je "probila" granicu od sedam metara, koja je bila više psihološka nego fizička.

"Ivana je spremna za još veće daljine, oko 7,10 metara, ali to se ovde nije dogodilo", rekao je njen trener Goran Obradović izveštaču "Sportskog žurnala" sa SP.

"Problem je bio što zbog njene povrede kuka nismo uspeli da realizujemo zalet na prošlogodišnjem, besprekornom nivou. Ritam, utrčavanje, ali i malo opružanje pri doskoku, pokazali su se kao problem. Poboljšala je skočnost, smršala je, ali..."

Ipak, Obradović veruje da posle preskočenih 7,01 ništa više neće biti isto, pre svega u njenom pristupu takmičenjima. A, sledećeg leta na programu su Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Španović je u Londonu 2012. zauzela 11. mesto, sa rezultatom 6,35 metara.

"Sada ima novi nivo sa kog kreće ka medaljama. Na pravom smo putu kada je Rio u pitanju", uveren je Goran Obradović.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar