PL BiH: Čelik izvukao bod kod Zrinjskog u Mostaru!

Fudbaleri Zrinjskog odigrali su neriješeno sa Čelikom (0:0) u prvoj utakmici šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 28.08.2015 | 21:30
PL BiH: Čelik izvukao bod kod Zrinjskog u Mostaru!

"Plemići" su bili bolji rival tokom većeg dijela susreta, imali su i više šansi posebno u drugom poluvremenu, ali je golman Čelika Adi Adilović u nekoliko navrata uspio da spasi zenički tim i jedan je od najzaslužnijih što je ostao neporažen "Pod Bijelim brijegom".

POVEZANE VIJESTI
Jagodić: Uz navijače do pobjede u Zvorniku
Ipak, ni Adilović nije uspio da zaustavi udarac Miloša Filipovića u 72. minutu, ali je njegov i Čelikov saveznik bila prečka.

Nakon toga, Zrinjski je imao još jednu stopostotnu šansu da ipak stigne do sva tri boda, međutim, za malo je zakasnio Stevo Nikolić.

Ovo je bio drugi remi ekipe trenera Vinka Marinovića nakon "egala" u prošlom kolu sa Širokim Brijegom, dok su crno-crveni upisali treći neriješen ishod.

Mostarci su zadržali lidersku poziciju sa 14 bodova, četiri više od drugoplasirane tuzlanske Slobode, odnosno pet više od večerašnjeg protivnika iz Zenice.

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

Petak:
Zrinjski - Čelik 0:0

Subota:
Drina - Borac (17)
Sloboda - Vitez

Nedjelja:
Sarajevo - Rudar Prijedor (17)
Mladost - Željezničar
Travnik - Slavija
Široki Brijeg - Velež (19)

Ponedjeljak:
Olimpik - Radnik (17)

TABELA:Zrinjski (+1) 14, Sloboda 10, Čelik (+1) 9, Široki Brijeg 8, Slavija 8, Radnik 8, Sarajevo 7, Rudar Prijedor 7, Željezničar 7, Borac 6, Travnik 6, Olimpik 5, Mladost 4, Vitez 4, Velež 3, Drina 3.

Komentari / 0

Ostavite komentar