LE pregled: Kairat za malo, Ajaks jedva...

Ajaks se brukao u Češkoj, ali prošao! Mladi momci ne uspevaju u Azerbejdžanu! Golman Kopljanika Silensen odbranio penal i sačuvao kožu Holanđanima u duelu sa Jablonecom – 0:0, Kairat pao na poslednjem stepeniku: Bordo preživeo vrelinu Almatija!

Fudbal 27.08.2015 | 20:48
LE pregled: Kairat za malo, Ajaks jedva...

Nešto je definitivno trulo u timu amsterdamskog Ajaksa. Četvrorostruki prvak Starog kontinenta se obrukao u kvalifikacijama za Ligu šampiona i završio takmičenje posle dvomeča sa Rapidom. Međutim, danas je De Burov tim mogao da ispiše jednu od najtmanijih stranica svetle Ajaksove istorije.

Vicešampion Holandije stigao je u Češku sa minimalnom prednošću (1:0), ali se onda dobrano kockao. Ljuljao se holandski brod, posebno od 59.minuta kada je Bazoer dobio crveni karton. Uporni Jablonec je pokušavao na sve načine. Imali su domaćini i penal, ali je udarac Greguša odbranio Silensen.

Sjajni čuvar mreže bio je najbolji pojedinac u redovima gostiju. Pored penala odbranio je još nekoliko šansi i doneo bar privremeni mir u Amsterdam.

Mladi momci definitivno ne uspevaju na istoku Evrope. Azerbejdžanski Karabag je u prvom meču nagovestio iznenađenje, a večeras je u Bakuu prosto počistio sa terena Jang Bojse- 3:0. Da Švajcarci mogu da se oproste sa nadanjima bilo je jasno već posle tri minuta. Tada je štoper gostiju Steven Von Bergen skrivio jedanaesterac usput zaradivši isključenje. Mrežu Jang Bojsa pogodio je Almeida, i najavio trijumf domaćina. Do kraja susreta pogađali su Reinaldo i Ismailov.

Završena je i makedonska evropska bajka. Uspeo je Rabotnički u prethodnom kolu da eliminiše Trabzon, ali je danas naleteo na rampu u Tatarstanu. Rubin je bio bolji i zasluženo slavio. Eduardu nije bilo teško da savlada gostujućeg golmana posle sjajne asistencije koju je dobio u 35.minutu..

Kazahstanci stigli i prestigli prednost Francuza, ali je Enco Kriveli postigao gol vredan plasman u Ligu Evrope – 2:1.

Fudbalska euforija u Kazahstanu posle plasmana Astane u Ligu šampiona mogla je vrlo lako da potraje još koji dan. Moglo je ovo da bude istorijsko leto za timove iz Boratove zemlje, ali je dželat Crvene zvezde Kairat pao na poslednjem stepeniku.

Tim iz Almatija stigao je i prestigao prednost Bordoa iz prvog meča (1:0), ali je iskusniji tim iz Lige 1 znao da prevari rivala sa istoka Evrope. Pogodak Krivelija 14.minuta pre kraja meča bio je dovoljan Žirnandincima da se plasiraju u Ligu Evrope. Međutim, pobeda Kairata, te činjenice da je Bordu malo nedostajalo da bude spržen u Almatiju jasno je pokazao da u narednom periodu kazahstanski klubovi neće biti rado viđeni rivali brojnim timovima.

Kairat koji je ovog leta eliminisao Crvenu zvezdu, letonskog predstavnika i vicešampiona Škotske Aberdin odigrao je poluvreme iz snova. Domaćin je poveo već posle 40.sekundi kada je ispred Goua nespretno reagovao štoper gostiju Jambere i pogodio svoju mrežu – 1:0.

Početak iz snova podario je igračima Kairata veliku dozu samopouzdanja. Bordo je bio inferioran u ofanzivi, a kada je Kuat na asistenciju Isaela u 66.minutu postigao gol navijači na krcatom stadionu u Almatiju su osetili miris Liga Evrope.

Ali tada je strateg gostiju Vili Sanjol pojačao napad. Ubacio je Krivelija i Belaja i to mu se višestruko isplatilo.

Na asistenciju Hazrija Kriveli je pogodio mrežu Plotnjikova. Urado je to majstorski- štiklom!Bio je to početak Kairatovog kraja u Evropi. Trener domaćina Vladimir Vajs pokušao je uvođenjem Despotovića da uradi nešto više. Ali nije vredelo.

Zlatni Orlić Milan Gajić odgledao je meč sa klupe za rezervne igrače Bordoa.

LIGA EVROPE, četvrto kolo – drugi mečevi

Kairat – Bordo 2:1 (1:0) – prvi meč 0:1
/Jambere 1 ag, Kuat 66 – Kriveli 76/

Jablonec – Ajaks 0:0- (0:1)

Karabag – Jang Bojs 3:0 ( 2:0) - (1:0)
/Almeida 4, Rejnaldo 43, Ismailov 61 pen)

Rubin – Rabotnički 1:0 (1:0) - (1:1)
/Eduardo 35/

Komentari / 0

Ostavite komentar