Auto pun bakterija

Opasnost vreba od ostataka hrane i pića, upotrebljenih maramica za nos bačenih na pod, smeća koje ume da stoji i po nekoliko meseci.

Zdravlje 05.08.2015 | 11:00
Auto pun bakterija

Kada su stavili četvorotočkaše pod mikroskop, mikrobiolozi sa Univerziteta u Notingemu imali su šta i da vide: mnoštvo mikroorganizama, pa i bakterija poput ešerihije koli i stafilokoka. Opasnost vreba od ostataka hrane i pića, upotrebljenih maramica za nos bačenih na pod, smeća koje ume da stoji i po nekoliko meseci.

Zanimljivo je da tri petine ispitanika jedu za volanom, polovina priznaje da prosipa hranu i piće po unutrašnjosti kola, svaki deseti koristi prostor ispod sedišta kao kantu za smeće ostavljajući tu prazne limenke i kesice. Trećina krivi decu za nered, a svaki deseti prst će uperiti na prijatelja ili kućnog ljubimca.

Nemali broj ispitanika, deset odsto, izvinjava se saputnicima zbog stanja svog automobila, a svaki 20. oseća stid zbog nereda. Pa ipak, većina čisti auto veoma retko, jednom u tri meseca, što je, upozoravaju stručnjaci, premalo da bi se higijena održala na zadovoljavajućem nivou.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar