Video - LŠ: Rapid izbacio Ajaks iz LŠ!!!

Rapid gurnuo Ajaks u kanal! Uzalud Gudeljov prvenac, Holanđani rizikuju direktno mesto u grupi Lige šampiona! Austrijanci usred Amsterdama slavili sa 3:2!

Fudbal 05.08.2015 | 08:40
Video - LŠ: Rapid izbacio Ajaks iz LŠ!!!

Klub iz najotvorenijeg grada Evrope mogao bi večeras kolektivno da skokne do jednog od čuvenih kofi-šopova i traži nešto za popravljanje raspoloženja. Bečki Rapid je naime usred Amsterdama slavio sa 3:2 i izbacio premladi tim Ajaksa iz Lige šampiona! Nije međutim samo taj rezultatski neuspeh kriv za to što je moral Kopljanika večeras utopljen poput nekog grešnika u jednom od okolnih kanala. Već utisak da Ajaks ovog leta nije uradio dovoljno da povrati dominaciju makar u Holandiji.

Bezopasno su se vrteli domaći oko kaznenog prostora Rapida, dok je odbrambeni deo tima ostavio utisak da bi mogao da mu da gol čak i onaj koji što je u Amsterdam stigao prevashodno da bi posetio čuvenu ulicu crvenih fenjera.

Već u 12. minutu 19-godišnji Keni Tete je ispustio iz vida opasnog Roberta Berića, a ovaj, sam kao duh na drugoj stativi, ćušnuo loptu u mrežu za 1:0. U 39. prednost je duplirao sigurno najbolji akter večerašnje utakmice Luis Šaub, koji se pored statične odbrane Ajaksa olako došetao do kaznenog prostora i preciznim udarcem nagovestio Rapidov prolaz u baraž. Poslednji trzaj Ajaksa, koji je na poluvremenu prve utakmice vodio sa 2:0, videli smo u nastavku. Prvo fenomenalan volej Arkadijuša Milika za 2:1 iz prvog šuta u okvir protivničkog gola tek u 52. minutu utakmice. I potom prvenac letnjeg pojačanja Nemanje Gudelja u dresu holandskog giganta.

I sve jovo-nanovo od nule? Nije baš tako.

Sledeći gol Rapida se naime računao kao dva. I čim je odlični Šaub, posle ne baš sjajne reakcije Gudelja samo dva minuta posle njegovog gola, drugi put zatresao mrežu svima je bilo jasno da Ajaksu odzvonilo. I ne samo njemu. Holandskom fudbalu sada opasno preti mogućnost da izgubi direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Rezultati trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

APOEL – Midtjiland 0:1 (0:1)/prvi meč 2:1
/Sviatčenko 3/

Molde – Dinamo Zagreb 3:3 (1:3) / prvi meč 1:1
/Husein 43, Elijunusi 52, Kamara 75 – Pjaca 17, Ademi 20, Rog 22/

Ajaks – Rapid Beč 2:3 (0:2)/ prvi meč 2:2
/Milik 52, Gudelj 75 – Berić 12, Šaub 39, 77/

20.45: Monako – Jang Bojs / prvi meč 3:1

Sreda:

Astana – HJK (0:0)
Karabag – Seltik (0:1)
Sparta Prag – CSKA Moskva (2:2)
BATE Borisov – Videoton (1:1)
Bazel – Leh Poznanj (3:1)
Klub Briž – Panatinaikos (1:2)
Malme – Salcburg (0:2)
Šahtjor – Fenerbahče (0:0)
Viktorija Plzenj - Makavi Tel Aviv (2:1)
Milsami – Skenderbeg (0:2)
Partizan – Steaua (1:1)

Komentari / 0

Ostavite komentar