SNSD u Dunjićevoj "izvornoj" ilegali

U svojim poštanskim sandučićima Gradiščani su ovih dana zatekli letke u kojima se Zoran Latinović, načelnik opštine i Radislav Dončić, osporeni predsjednik opštinske Skupštine, optužuju da je zbog njihovog kako se navodi „domaćinskog vođenja“ Gradiška izgubila 7 novih investitora, 500 radnih mjesta u privredi , preko deset miliona konvertibilnih maraka novih investicija te da su isplatama dodataka odbornicima Skupštini opštine, koja mjesecima ne zasjeda, oštetili budžet za preko 220 hiljada marka.

Republika Srpska 05.08.2015 | 07:13
SNSD u Dunjićevoj "izvornoj" ilegali

Dunjićeva farmaceutska firma je glavni snabdjevač zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, a njegova privatna zdravstvena ustanova ima jedan od najpovoljnijih ugovora sa Fondom zdravstva Republike Srpske, u kojem već deceniju glavni riječ vodi SNSD. Nažalost, previše je „neupućenih“, čak i u vrhovima političkih stranaka

Da nije riječ o vrhunskom licemjerju, moglo bi se bar konstatovati kako su ovo zaista zabrinjavajući podaci. Ruku na srce nije ih lako ni demantovati. Međutim, pitanjem: „Koliko će Gradišku još koštati fotelja Radislava Dončića“, autor letka je jasno otkrio svoj „brižljivo skrivani“ identitet, pa i svoje licemjerje. Ne muče, dakle, novoformiranu lokalnu koaliciju okupljenu oko SNSD -a, potrošena javna sredstva i izgubljana moguća dobit građana ove opštine nego, na letku, debelom linijom podvučna, Dončićava fotelja, čime su sami sebe degradirali. Međutim uradili su oni to odavno.

Vrhunac te degradacije je da je SNSD, pored sve svoje partijske infrastrukture i medijske mašinerije, sada u Gradišci prešao u ilegalu. Sakrio se u mišiju rupu i ilegalno rastura jeftino štampane letke na kojima lokalnu vlast tereti da je na naknade odbornicima potrošila 220 hiljada maraka – zaboravljajući, valjda, činjenicu da su te naknade isplaćivane i odbornicima iz njihovih redova. Jesu li možda odbornici SNSD-a, DNS-a ili četiri Dunjićava prebjega, odbili da prime novac za svoj nerad? Zaboravili su i na više od 40 miliona maraka kreditnih zadužnja koja su Latinoviću ostavili u nasleđe kada su 2012. izgubili vlast u Gradišci.

Ali najtragikomičnije od svega je ipak da su zaboravili da ih je na tim izborima porazio Slavko Dunjić i da su umjesto da njega kritikuju i time dobiju sigurne političke poene, sada u poziciji da svojim glasačima prezentuju Slavkove „izvorne“ kvlitete, koje eto ranije nisu prepoznali. Ranije su, valjda, bili u zabludi pa su o njemu mislili i govorili sve najgore, kao i on o njima. Ali su ipak odavno dobro poslovali.

Kada je Slavko Dunjić „vožd“ gradiškog SDS-a, početkom ove godine i dalje vrteći brojanice i „blagodareći Gospodu“ koji ga je „svom narodu podario“ , odlučio da okrene koplje prema dojučerašnjem stranačkom „sabratu“ Zoranu Latinoviću i i pravi savez sa onima koje je samo nekoliko mjeseci ranije optuživao za pljačku i devastaciju Republike Srpske, to je za slabo upućene bilo iznenađenje.

Da je neko prije posljednjih izbora prosječnog pristalicu Dodikovog SNSD-a u Gradišci upitao šta najviše zamjera suparničkom SDS-u, pretvorilo bi se to u osipanje drvlja i kamenja po Dunjiću i njegovim „časnim“ radnjama. Bolje mišljenje o njemu nije vladalo ni u drugim političkim strankama, pa ni u velikom dijelu SDS-a. Kako je takva „poštenjačina“ nakupila 7.000 glasova na izborima to je druga priča....

Nije kum Fond

Vratimo se temi. Nakon što je okrenuo leđa do jučerašnjim stranačkim kolegama Dunjić, inače narodni poslanik je krenuo u koalicioni zagrljaj SNSD-u, povukavši za sobom još četiri odbornika SDS-a (tačnije dva odbornika SDS-a, i dva koja su u ovu stranku nešto ranije prešla iz PDP-a).

Kap u čaši, tvrdio je tada Dunjić, prelila, je smjena njegovog pulena dr Tihomra Mihajlovića sa mjesta direktora lokalnog Doma Zdravlja.

Manje čudo, za bolje upućene, je to što je Dunjić javno priglio „Čuvara Srpske i kumovskih poslova“, od činjenice što ovaj stari poslovni partner Dodikovog režima odavno nije isključen iz SDS i što se uopšte našao na izbornoj listi ove stranke na prošlogodišnjim izborima. Dunjićeva farmaceutska firma je glavni snabdjevač zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, a njegova privatna zdravstvena ustanova ima jedan od najpovoljnijih ugovora sa Fondom zdravstva, u kojem već deceniju glavni riječ vodi SNSD. Nažalost, previše je „neupućenih“, čak i u vrhovima političkih stranaka.

Naravno, da je Savez za promjene ostvario pobjedu na Opštim izborima 2014, Dunjić bi ostao u redovima SDS-a i čuvao svoje stečene poslovne pogodnosti. Pošto je ispalo kako je ispalo – njemu naravno nije ni na pamet palo, da ugrožava svoj, milione vrijedan biznis. Slavko Dunjić u Gradiškom SDS-u nije zvanično imao visoku fukciju.

Ali... i ptice na grani znaju da je uz kuma Đorđa Krčmara bio alfa i omega ove stranke na lokalnom nivou, a time i vrlo bitan faktor loklne vlasti od 2012. godine kada je do tadašnja opozicija nakon višegodišnje vladavine porazila vlast okupljnu oko SNSD - a. Tako je bilo sve dok nije odlučio da i stranku i kuma, promijeni za nešto, njemu unosnije.

E tu je vrhunac licemjerja. Dunjić je sve do prije nekoliko mjeseci, u Gradišci bio jedan i to vrlo, vrlo vrijedan točak lokalne vlasti. Tu vlast su podržavali odbornici koji su sada u njegovom novom jatu, kao i odbornici DNS-a koji su im se takođe pridružili.

Ispada da loklani SNSD sada, između ostalog i letcim, pokušava javnosti, a naročito svojim pristalicama, „objasniti“, da je vlast u kojoj su i njihovi koalicioni partneri bili vrlo, vrlo važan faktor do februara ove godine valjala, a od tada ne valja. Pa ako je do februara valjala, zašto su onda tada odlučili da je mijenjaju!?

Ako ni do tada nije valjala i ako je radila na štetu građana Gradiške, onda će morati da objasne kako su Dunjić i njegovi puleni, do sada bili loši momci iz SDS-a, koji su „zaustavljali investicije“ trošili „narodne pare“, a od sada im se desilo veliko preumljenje, pa su postali poštenjačine sa kojim bi nas sve trebala čekati ljepša budućnost, još samo samo da Uroš Grahovac zasjedne u Dončićevu fotelju.

Igrač i igračke

Grahovca je novoformirana skupštinska većina izabrala na tu poziciju početkom februara na sjednici održanoj u Domu kulture. To skupštinsko zasjednje načelnik opštine i dosadašnje rukovostvo nisu nikada prihvatili osporavjući mu legitimitet.

Od tada pa sve do danas nova većina bezuspješno pokušava preuzeti vlast. Grahovčeva borba za fotelju Radislava Dončića, počela je da liči na cirkus od samoga početka kada je „novoizabrani“ uz pomoć bravar i pajsera provaljivao u kancelariju predsjednika Skupštine opštine. Nakon toga je uslijedila farsa sa policijom koja na kraju, kako se ispostavilo nije imala nalog da asistra primopredaji, do dva pokušaja provođenja odluke Okružnog suda u Banjaluci tokom prošlog mjeseca – opet bezuspješno.

Ko je u igri „najbrža stolica“ sebi zadao više autogolova? Jasno – SNSD! Umjesto da sačekaju izbore na jesen iduće godine oštro kritikujući lokalnu vlast – a sigurno je da bi mogli naći debele argumente za to, favoriti sa podrškom režima Milorada Dodika na nivou Republike Srposke, svih režimskih medija, korumpiranih sudija i sudova, potplaćene glasačke mašinerije, su sami sebe pretvorili u autsajdere tek predstojeće političke utakmice.

Moćni SNSD ne samo da je čvrsto stegao zagrljaj sa „najcrnjim“ dijelom SDS-a, kako su ga zvali, onog okupljenog oko Slavka Dunjića (odnedavno člana „nove stranke“ SDS 1990 „izvorna“ – ozbiljnog konkurenta Partiji ujedinjnih penzionera), već apsolutno igra Dunjićevu igru. Ovaj vješti manipulator još od potonjih vremena „kožnih kaputa“, pa preko vremena „instant srpstva“, našao je nove marionete.

Lokalni lideri SNSD-a, Zoran Adžić, a naročito Uroš Grahovac“, dobro su zagrizli Dunjićevu udicu i sada igraju njegovu igru. Na to ih je, tvrdi dobro obaviješten izvor, upozoravao iskusni, bivši načelnik opštine iz redova SNSD-a, Nikola Kragulj. Na njihovu žalost nisu ga poslušali. Najnovijiom „letak –diverzijom“ SNSD je sebi zabio takav auto go da bih mogao pomisliti da ih je ovakvoj „političkoj vještini“ naučio Latinovićev savjetnik Mladen Krsmanović. Čudo da ga u letku ne pominju. Ali o gradiškim savjetnicima i savjetnicama – uskoro opšrnije.

Nije sve tako crno-bijelo.

Autor: Miljan Kovač

Izvor: Impulsportal

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

isto

05.08.2015 05:51

Isto ovako po Nevesinju rade i sramote stranku koja im je sve pruzila.Saraduju sa rezimom i podmecu Bosicu. To je najizrazenije bilo kada su ga pokusali srusiti na stranackim izborima potpomognuti tajkunima i dezerterima.

ODGOVORITE
Name

p

05.08.2015 05:58

Dunjić, Stevandić,Mitrović,Banjac.....polu ljudi polu šahovske figure.Licemjeri najvišeg ranga!!!!moralne nule!

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

05.08.2015 07:42

Znate kako se bira rukovodstvo ovog necega sto osnivaju Dunjic i krimosi iz rata?Svi moraju proci holter.

Name

333

05.08.2015 06:03

Sve to treba rastjerati.Da je narod pametan kao sto nije pa lijepo istjerati sva g..na iz fotelja.Kako se koja vlast mijenja tako zaposljava svoju familiju i stranacki podobne ljude.Nista nisu uradili za privredu Gradiska.Kada pogledate odbornike u Skupstini to je bruka i sramota.80% neskolovano i nepismeno.

ODGOVORITE
Name

kuba

05.08.2015 06:13

Prisjeti se Slavkane sta vam je receno u posjeti Kubi.

ODGOVORITE
Name

RS

05.08.2015 06:31

Ko Banjca zna, mogao je i ocekivati da ce biti pobegulja, on na prvu izgleda kao papak. Glasao sam i glasacu za SDS, ali za njega nikad nisam, sad samo kad pomislim kako je svim onim ljudima koji su mu dali svoj glas, jer ih je svojim zestokim govorima pridobio za sebe, neki od njih su otvoreno rekli da im je Mile sada drazi nego ovaj licemjerko i papak, a iskreno su bili protiv ovog prvog, ne kao Darko. Darko Mustafa, kao onaj iz Boja na Kosovu, samo sto je kako je u filmu objasnjeno, onog neko natjerao da mora postati poturica, iako nema opravdanja, a ovaj se prodao za pare, mjesta u raznim odborima, naknade, postotke, poslice...zna narod kako se zovu ti sto im moras platiti. Naravno, kriv je i SDS sto ne vodi racuna o listama na izborima. Nadam se da ce biti pametniji sljedeci put.

ODGOVORITE
Name

Dug

05.08.2015 06:38

Drage patriote kako znate da ojadite drzavu tako ste i ojadili bidzet opstine Gradiska. Kada su se pojavili nacelnik Latinovic i ljudi okupljeni oko njega (Doncic i ekipa)i smanjili dug sad bi vi ponovo u njihove stolice her vam je samo do stolica stalo. Sram vas bilo i tebe Urose i tvojih odmetnika od SDS-a.

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

05.08.2015 06:38

U Gradisci se od nove godine ubilo,objesilo ili na drugi nacin izvrsilo samoubistvo vise ljudi nego od 1945 do 2015-e.Strasna je bezizlaznost u kojoj ljudi zive pod pritiskom...bez posla ili bilo kakve nade u zivot.A te lopurde kakav je Dunjic taj Grahovac ili Zoran Adzic pa to svijet nije vidio.Ovaj DNS?Ma to su takve mrline i lesinari da je strasno...Da se razumijemo ni Gradiski SDS nije cvjecka...ima tu ljudi koji uopste nebi smjeli biti ni clanovi a ne funkcioneri stranke....i mozete pricati ko sta hoce Zoran Latinovic je jedini poste u toj politici Gradiske.Jedini koji domacinski vidi Grad.A ova podmetanja Adzica su jos jedan auto go.Pitajte Adzica ko je platio popravku auta iz ekektra koje je pijan razbio vozeci se iz taxibara sa skupa stranke?Dali je policija smjela napraviti izvjestaj?Pitajte ga u kakvoj je vezi sa Zdenkom Sormaz.Kako je napravio i sa cijim parama trafo stanicu na vikendici u Podgradcima.

ODGOVORITE
Name

petar

05.08.2015 06:41

Odličan tekst.. I danas se nečemu kao nadaju...ma nema nista Od preuzimanja .

ODGOVORITE
Name

preuzimanje

05.08.2015 07:41

Upravo su provalili u skupštinsku salu i kabinet predsjednika SO

Name

Kum

05.08.2015 06:45

Dunjic se zavadio s pola kumova. Kada je interes u pitanju nema od njega ni brata ni pobratima. Sta mu ond znaci da promijeni partiju? Nista. A Uros litguz kada upola uradi za selo kao sto je Doncic uradio za potkozarska sela neka onda pita za stolicu. Plata se treba zasluziti radom a ne letcima.

ODGOVORITE
Name

GRADISKA

05.08.2015 07:10

ZA DUNJU BROJANICU SE VEC ODAVNO SVE ZNA A KAD JOS POGLEDAS KO SU MU UZDANICE, SVE LJUDSTVO I KARAKTER, IZMJENJALI TRI STRANKE ZA JEDAN MANDAT A NEZNAJU POSTENO PRECI PREKO PJESACKOG.

ODGOVORITE
Name

Gradiška

05.08.2015 07:29

Dunjić i Adžić sada veliki prijatelji, a sjetite se duela njih dvojice na info kanalu, pljuvali jedan po drugom do iznemoglosti. Šta ti je interes, vrijedi više i od obraza.

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

05.08.2015 07:36

U Gradisci skupstinsa vecina visi o koncu....ako pukne konac i bobci se prospu....ode sve....

ODGOVORITE
Name

SNSD-ovac

05.08.2015 07:44

Adžić i Grahovac su uništili SNSD u Gradišci! Dozvolili su da strankom rukovodi Dunjić kojeg su do juče pljuvali na sva usta. Iskreni članovi SNSD-a se zgražavaju kad vide šta se dešava sa strankom, a sve radi ličnog interesa Slavka Dunjića!

ODGOVORITE
Name

OBRAZ ĐON

05.08.2015 07:50

Dunjić i Adžić sada veliki prijatelji, a sjetite se duela njih dvojice na info kanalu, pljuvali jedan po drugom do iznemoglosti. Šta ti je interes, vrijedi više i od obraza. To je najbolje rekao general Blagoje Grahovac u emisiji PULS BN TV: https://www.youtube.com/watch?v=5DCwjG8EzWQ Gospodin Miljan Kovač je to sve slikovito opisao, i na tome mu hvala u moje ime i svih poštenih i zabrinutih građana Gradiške.

ODGOVORITE
Name

mile kesten

07.08.2015 12:42

Pod hitno ovjeri zdravstvenu knjižicu ili se javi Subotiću vetrenaru.

Name

Nikola Kragulj

05.08.2015 08:04

E moj Zoka i moj Urke, lijepo vam je rekao vas cika Nikola, nemojte se igrati sa vecom djecom od sebe, opet ce biti placa. Ali jok, necete vi da slusate, jos dijelite tamo neke letke i igrate se sa malim Slavkom, pa ce te meni doci placuci, u suzama i jecajuci. Samo da znate da se i tetak Mile naljutio i porucio da ce te ici u cosak i necete dobiti lizalo. Cika Nidzo

ODGOVORITE
Name

Hihi

05.08.2015 08:40

Milorad Dodik je nas kralj, političar sa 20 godna iskustva, kao Milo iz Crne Gore, vladace dozivotno, a vi hejteri bolje ćutite i ne sirite pesimizam međju narodom, ved poduzetnicki duh...

ODGOVORITE
Name

Brko

05.08.2015 09:38

Svi takvi istomisljenici su hebali mater postenom narodu, zato je povecan broj samobistava.

Name

vrijeme kurve, fukare i budale

05.08.2015 08:51

Ako ovu zemlju ne preuzme strani faktor u potpunosti, biće livada, a onda slijedi i fizički nestanak ovog naroda. Srbi ne smiju biti nigdje ni u kakvoj upravi i ne smiju ni o čemu odlučivati.

ODGOVORITE
Name

goran

23.09.2015 18:22

Tihomir Mihajlović je najkorumpiraniji direktor u istoriji DZ Gradiška,primao ljude na posao za pare.