SP: Srpski ''Delfini'' jači od Amera za 1/2-finale!

Ovim momcima nema ravnih! Vaterpolisti Srbije dominantno su se plasirali u polufinale Svetskog prvenstva u Kazanju pošto su eliminisali Sjedinjene Američke Države sa 12:7 (4:2, 3:3, 2:1, 3:1). "Delfini" će se za ulazak u finale boriti protiv selekcije Italije.

Ostali sportovi 04.08.2015 | 21:52
SP: Srpski ''Delfini'' jači od Amera za 1/2-finale!

Naši vaterpolisti toliko dominantno izgledaju, da čak i u četvrtfinalu bez mnogo muke kontrolišu igru i susret. Amerikanci su krenuli silovito, sa dva gola i činilo se da će biti dosta problema, ali "delfini" su već do kraja prve deonice povezali seriju od 4:0 i otišli na "+2".

Pala je selekcija SAD u nastavku meča, nije uspevala ni da poravna protiv srpske reprezentacije koja samo drugu četvrtinu nije rešila u svoju korist, a najbolji u redovima našeg kolektiva bio je sjajni Duško Pjetlović koji je iz četiri pokušaja postigao četiri gola. Uz centra, Dušan Mandić je dva puta bio strelac.

Bilo je nezgodno, ali Delfini su uspeli! Srbija je u polufinalu svetskog prvenstva posle pobede nad Sjedinjenim američkim državama od 12:7 (4:2, 3:3, 3:3, 4:1). U borbi za finale naši momci će se sastati sa Italijom koja je bila bolja od aktuelnog šampiona Mađarske sa 8:7.

Veoma efikasan meč viđen je u Kazanju. Tim Dejana Udovičića je mnogo bolje otvorio duel i poveo sa 2:0 dobrim individualnim akcijama. Međutim, Delfini su onda rešili da zaigraju svoju igru i sa dosta "mangupskih" poteza preuzeli su kontrolu i poveli sa 4:2. Sudije su konstatno svirale našim igračima isključenja, a to je držalo Amere u životu. Na poluvreme se otišlo sa vođstvom ekipe Dejana Savića od 7:5.

Amerikanci su pravili mnogo problema šutem iz daljine, a Gojko Pijetlović nije uspeo da se izbori sa tim projektilima pa je u trećoj četvrtini na gol stao Branislav Mitrović i doneo pozitivnu promenu. U drugom poluvremenu malo je opao ritam igre. Živko Gocić postigao je možda i odlučujući gol za 9:6 pred kraj treće četvrtine. Do kraja, Delfini su rutinski priveli posao kraju, a Mandić je sjajnom kontrom i golom stavio tačku na celu priču.

Kod nas najefikasniji je bio Duško Pijetlović koji je iz četiri šuta postigao četiri gola. Zanimljivo, ovo je čak 26. uzastopna pobeda srpske reprezentacije.

Naši reprezentativci u borbi za finale sastaju se sa Italijom, dok se u drugom polufinalu sastaju Grčka i Hrvatska. Polufinalni mečevi Svetskog prvenstva na programu su u četvrtak.

Komentari / 0

Ostavite komentar