Poruka iz Dortmunda: Pusti internet, gledaj fudbal!

U toku mečeva na SIgnal Iduna Parku biće smanjena brzina interneta!

Fudbal 09.08.2015 | 22:40
Poruka iz Dortmunda: Pusti internet, gledaj fudbal!

Čelnici Borusije iz Dortmunda došli su na ideju da smanjenjem brzine protoka interneta na svom stadionu usmere pažnju navijača isključivo na dešavanja na terenu.

Iako Milioneri imaju jedne od najvernijin navijača na planeti, postoji i grupa žuto-crnih koja negoduje što za vreme utakmica Dortmunda neće moći da koristi internet, već samo na poluvremenu, za kada je predviđeno da se brzina interneta na Vestfalenu vrati u normalu.

Na ovakav potez se uprava Borusije Dortmund odlučila isključivo radi očuvanja navijačke atmosfere za vreme trajanja utakmica, na koju bi korišćenje interneta, odnosno društvenih mreža, moglo da ima samo negativne posledice.

„Bličer riport“ je u decembru prošle godine na prvo mesto po atmosferi na stadijumima stavio Signal Iduna Park, posebno obraćajući pažnju na Žuti zid sa više od 25.000 zaljubljenika u Dortmund koji bodre svoj klub svih 90 minuta meča.

Forumaši su ipak na strani čelnika kluba koji su se odlučili na ovaj donekle hrabar potez, jer je Borusija Dortmund prvi klub koji će za vreme utakmice uskratiti internet navijačima. Navijači Milionera koji su podržali ovaj gest na društvenim mrežama su jasni – tribina još uvek služi za gledanje utakmice i pružanje podrške svom klubu.

Za mečeve sedmoplasiranog tima u sezoni 2014/15 kupljeno je čak 55.000 sezonskih ulaznica, što znači da se samo trećina karata za Vestfalen mogla kupiti pre meča.

Komentari / 0

Ostavite komentar