LŠ - Partizan: Svim silama na Steauu!

Abubakar Oumaru spreman za revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Za Božinova će se definitivno znati večeras. "Očekujte ofanzivni Partizan", kaže Milinković.

Fudbal 04.08.2015 | 23:00
LŠ - Partizan: Svim silama na Steauu!

Odmarao je trener crno-belih Zoran Milinković gotovo ceo tim i svesno je žrtvovao prvenstveni duel u Novom Pazaru. Nije planirao da će izgubiti sve bodove. Kockanje mu se nije isplatilo. Ipak, ono što u sredu uveče očekuje njega i njegovu ekipu - borba za poslednju stepenicu za grupnu fazu LŠ i ujedno 5,4 miliona evra.

Lepa cifra!

Partizan ima odličan rezultat - 1:1. Ali, i rezultat koji ne dozvoljava opuštanje, ni sekund nepažnje, dekoncetracije...

Zato je u Humskoj sve podređeno sutrašnjem meču - igrači su spremni, odmorni... I navijači su spremni da budu vetar u leđa crno-belima.

Trener Partizana Zoran Milinković poručuje: "Očekujte ofanzivni Partizan! Hoćemo pobedu!".

Dakle, neće se čuvati onih 1:1, ali se neće ni srljati. Vrlo je verovatno da će Milinković izvesti gotovo identičan sastav kao u Bukureštu, naravno ako Bugarin Božinov bude potpuno spreman. Ako ne bude spreman, možda će Milinković "stisnuti" vezni red, dodatno ga ojačati.

"Stručni štab i igrače ništa ne može više da raduje od punih tribina. Svesni smo našeg zadatka, snage protivnika i zaista se trudimo da se maksimalno dobro pripremimo za sutrašnji meč. Kad pogledate činjenicu sa energetske strane, i Partizan i Steaua su kompletne ekipe i tu smo poravnati. Pokušaćemo da nametnemo naš ritam igre. Svesni smo činjenice da Steaua igra bolje na strani, iskusna je to ekipa, ume da uzme loptu, sačuva je, igra na kotranapade... Mi ćemo pokušati da sve to sprečimo. Partizan će i sutra biti ofanzivno orijentisan, sa željom da postigne gol i pobedi", rekao je trener Partizana Zoran Milinković.

On je potvrdio da je Abubakar definitivno spreman, a za Božinova je ostavio ogradu: "Videćemo posle večerašnjeg treninga".

"Partizan želi u narednu rundu i da bude bolji u dvomeču. Uz podršku navijača naša ekipa je u stanju da prođe jednog zaista jakog protivnika", rekao je Milinković.

Upitan od koga preti najveća opasnost, odgovorio je: "Izuzetno cenimo ekipu Steaue i ne bih o pojedinačnim kvalitetima. Bavili smo se svim detaljima igre Steaue. Imaju mnogo dobrih stvari u igri, veliki broj kvalitetnih pojedinaca... Ali, mi smo, pre svega, fokusirani na ono što mi radimo".

Na pitanje rumunskog novinara: Kako očekuje da će publika reagovati ako Steaua povede, Milinković je odgovorio: "Navijači će uvek biti uz Partizan".

Penali?

"Postoji i ta mogućnost. Mi ćemo biti spremni", odgovorio je trener Partizana na dodatno pitanje da li ekipa vežba penale.

Nije želeo da govori o tome da li se isplatilo odmaranje igrača s obzirom na gubtak bodova u prvenstvu.

"Naša procena je bila da utakmica sa Steauomnosi veliki značaj. Pričali smo i sa lekarskim osobljem, rađene su analize o tome koliko su igrači bili opterećeni... Zaista bih stavio tačku na tu utakmicu, jer vidim da se mnogo pisalo protiv Partizana. Desio se kiks koji nismo očekivali i jednostavno takve stvari se dešavaju u fudbalu", rekao je Milinković.

Abubakar Oumaru se oporavio i optimista je.

"Neće biti lako. Oni dobro igraju na strani. Ali, mi imamo svoj stil igre, pokušaćemo da ispravimo ono što smo radili loše i ponoviti ono što je bilo dobro. Verujem u ekipu. Ako svi budemo igrali kako znamo - nećemo imati problema", rekao je Kamerunac i pozvao navijače da ispune stadion na Topčiderskom brdu uz poruku: "Ovo nam je jedna od najbitnijih utakmica u sezoni".

"Mi imamo rezultat. Što se tiče toga da li ću ja dati gol... Ja igram za ekipu, ako bude prostora daću gol. Najvažnija je ekipa. Moja ekipa zna da igra fudbal, zna da čuva loptu. Ja igram onako kako odgovara mojoj ekip. Steaua vol da igra fudbal i to bi moglo da znači da ću i ja imati više prostora za igru", rekao je Abubakar i poručio:

"Idemo svi zajedno, svako ko voli Partizan da u sredu uveče slavimo pobedu".

Povodom izjave gazde Steaue Điđija Bekalija da "Partizan 2000 godina ne bi dao gol Steaui" i da je "ubeđen u prolaz", Abubakar je odgovorio: "Njihov predsednik može da kaže šta hoće, ali mi igramo na svom terenu, igramo za pobedu. Videćemo sutra".

MINUT ĆUTANJA ZBOG "OLUJE"
Pred početak utakmice Partizan - Steaua biće održan minut ćutanja u znak poštovanja prema nastradalima u hrvatskoj vojnoj ofanzivi "Oluja" 1995. godine. Partizan je tražio i dobio dozvolu od UEFA za ovaj čin. Tokom akcije "Oluja" iz Hrvatske je proterano više od 200.000, a ubijeno i nestalo skoro 2.000 Srba.

Komentari / 0

Ostavite komentar