Severini opomena zbog djeteta!

Biznismen se žalio hrvatskim vlastima da majka previše eksponira sina, stručnjaci kažu da roditelj mora da zaštiti interes deteta, a pevačica nastavlja po svome.

Zabava 04.08.2015 | 09:27
Severini opomena zbog djeteta!

Uprkos tome što se Milan Popović protivi da mu sin Aleksandar bude uz maminog dečka Igora Kojića i da se njegove slike kače na društvene mreže, Severina je juče pre nastupa u Sloveniji postavila fotografiju pored koje je jedan od komentara otkrio ko čuva Aleksandra dok ona nastupa.

- Seve, sad smo ti videle momka, šeta sa detetom po rivi! - pisalo je.
Ivana Milas Klarić iz zagrebačkog Centra za socijalnu skrb za dnevnik.hr prokomentarisala je navode da Severina ugrožava prava svog sina.

- Objava detetove fotografije na društvenim mrežama u određenim okolnostima može biti ugrožavajuća za dete, što ga može izložiti potencijalnoj opasnosti, pa roditelji o tome moraju voditi računa. Propisi ne zabranjuju roditeljima da objavljuju fotografije dece, ali navode da su roditelji dužni da zaštite interes deteta u svim aspektima. Nažalost, mnogi roditelji svakodnevno putem društvenih mreža dele obilje podataka o sebi i deci s vrlo širokim krugom nepoznatih ljudi, što upućuje na nepoznavanje ili zanemarivanje zaštite privatnosti i zaštite prava dece uopšteno - kaže Milas Klarić.

Sličan odgovor “Blicu” je stigao i iz srpskog Centra za socijalni rad:

- Gradski centar za socijalni rad u obavezi je da poštuje pravo na privatnost i u zakonskoj je obavezi da se angažuje ukoliko postoji prijava ili sumnja da su detetu ugroženi zdravlje, bezbednost i razvoj.

Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa nije zdravo

04.08.2015 19:05

Medjutim, sta ona tu da radi. Njoj istice vrijeme bioloski za karijeru i grabi sta moze. Da prekine pjevati godinu dana niko se ne bi sjetio neke njene pjesme osim one soferske Gas, gas. Mora tako. Postovani je znao kad ju je parmacio da zena mora raditi.

ODGOVORITE