Sunčano i toplo

Republiku Srpsku i Federaciju BiH danas očekuje pretežno sunčano i toplije vrijeme, samo ponegdje u planinama su mogući pljuskovi.

Bosna i Hercegovina 04.08.2015 | 09:40
Sunčano i toplo

Ponegdje popodne, uglavnom u planinskim krajevima, može biti kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar.

Najviša dnevna temperatura biće od 28 do 32, na jugu, jugoistoku i sjeveru ponegdje i do 36 stepeni. U planinama oko 26 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u Hercegovini preovladava vedro, a u ostalim krajevima umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najviša temperatura vazduha jutros je izmjerena u Hercegovini. U Mostaru je u 8.00 časova bilo 27 stepeni, u Neumu 26, u Trebinju 25 stepeni Celzijusovih.

U Banjaluci, Bijeljini, Doboju i Srpcu izmjeren je 21 stepen, u Prijedoru, Gradišci, Novom Gradu, Višegradu, Zenici, Bihaću, Sanskom Mostu i Gradačcu 20, u Mrkonjić Gradu, Ribniku, Zvorniku, Srebrenici, Tuzli, Foči i Goraždu 19, u Sarajevu, na Mrakovici, u Šipovu, Gacku, Rudom, Driniću, Livnu i Bugojnu 18 stepeni.

U Kneževu i Nevesinju bilo je 17 stepeni, na Ivan-sedlu, u Kalinoviku, Istočnom Dravru i Kupresu 16, na Sokocu, Han Pijesku i Čemernu 15, a na Bjelašnici 12 stepeni Celzijusovih.

Komentari / 0

Ostavite komentar