Marić: Nije "Oluja" bila šetnja Srba kroz šumu

Košarkaš Aleks Marić čiji je djed stradao tokom hrvatske vojne akcije "Oluja" u intervjuu za "Blic" kaže da pati i da je jako ljut.

Region 04.08.2015 | 08:57
Marić: Nije "Oluja" bila šetnja Srba kroz šumu

"Jako me ljuti kada neki misle da je progon u 'Oluji' bila šetnja Srba kroz neku šumu. Kao da nismo ljudi, da nemamo zemlju, veru, naciju", priča Marić, koji je tek poslije 20 godina sahranio djeda Stevana Marića.

Aleksov djed je ubijen početkom avgusta 1995. u svojoj kući u Sonkoviću, kod Šibenika, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su posljednjeg dana novembra 2012. iz zajedničke grobnice na lokaciji Sveta Mara, kod Šibenika, zajedno sa posmrtnim ostacima još 31 osobe.

"Neizmerno smo patili, svega se sećam kao da je danas bilo. Bio je to težak udarac za porodicu, od kojeg dugo nismo mogli da se oporavimo", rekao je Marić i naveo da je bio mali i da je imao 11 godina kad se sve to dogodilo.

"Nijedan rat ne može da se zaboravi, ili da se pređe preko toga. Ne dao Bog nikom da doživi ono što je doživeo moj narod, da deli sudbinu moje porodice, rodbine, prijatelja, kaže Marić, australijski reprezentativac i bivši košarkaš beogradskog Partizana.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Strsljen

04.08.2015 07:06

Saucesce za djeda, ali sad si u najjacim godinama, imas para, organizuj rodjake , uzmite puske pa vratite svoja ognjista!! Sta cekas da Srbijanci odu izginu za vas i vrate vase nebranjene predate teritorije da se ponovo vratite i kao i do sada kod Broza zenite se sa Hrvaticama i pljujete Srbiju i Srbijance.

ODGOVORITE
Name

i ja sam srbin ali...

04.08.2015 10:31

Čekaj stršljenko doći će i na tvoja vrata. Ovo na Balkanu još nije završeno. Biće ovde nažalost još sr.... nikad komšiji ne okreći leđa. Ruku pruži i zdravo za zdravo, više ne.

Name

Krajišnik

04.08.2015 07:24

Stršljen, službeni Begrad je uvukao u avanturu a onda izdao sve Srbe zapadno od Drine. Srbi iz takozvane Hrvatske su prošli najgore.

ODGOVORITE
Name

?

04.08.2015 13:20

Nisu bas svi otisli iz Hrvatske,eno Pupovac sjedi u saboru kao zastupnik Srba,valjda ne zastupa samo sebe.

ODGOVORITE
Name

SKD

04.08.2015 13:53

Srbi u RS I BIH,SU SE UVJEK SAMI BRANILI STRSLJENKO,a Srbe u KRAJINI je izdao tvoj Slobo i tadasnja vlast.Prvo ti vrati Kosovo pa pricaj nesto,TI CES PRICATI NESTO KO KOGA ZENI PA POGLEDAJ VAM SAMO BEOGRAD KOGA DOVODITE I ZENITE,doveli ste Nikolinu na b 92,ozenili Severinu ,haha i ti pricas nesto

ODGOVORITE