PL BiH: Travnik ''srušio'' Sarajevo - 1:0!

Napadač iz Obale Slonovače, Žerman Kouadio, koji je na početku ove sezone stigao iz Sarajeva na pozajmicu u Travnik, postigao je jedini pogodak u posljednjem meču 2. kola Premijer lige BiH, kojim su "veziri" savladali šampiona.

Fudbal 03.08.2015 | 20:20
PL BiH: Travnik ''srušio'' Sarajevo - 1:0!

Posljednji meč 2. kola Premijer lige BiH između Travnika i Sarajeva počeo je minutom ćutanja, kojim je odata pošta prerano preminulom nekadašnjem kapitenu Travnika Elvedinu Varupi.

Dres sa brojem tri, koji je Elvedin Varupa nosio tokom dvije decenije u više od 700 mečeva za Travnik, nakon smrti nekadašnjeg kapitena povučen je iz upotrebe. Takođe, pred početak meča sa Sarajevom, Travničani su na travi stadiona "Pirota" iscrtali broj tri, dok domaći navijači, iz poštovanja prema nekadašnjem kapitenu, danas nisu navijali.

Nešto bolju igru u prvom poluvremenu Sarajevo nije uspjelo da kruniše pogotkom. Travničani su više okrenuti odbrani svog gola, ali prijete iz brzih kontranapada.

Zanimljiva situacija desila se na isteku pola časa igre. Vezni fudbaler domaćih Duško Radosavljević se okliznuo, "pokosio" sudiju Gorana Paradžika, koji se tako našao na zemlji. Radosavljević se tom prilikom povrijedio, pa je svoje mjesto morao da ustupi Ajdinu Nuhiću.

Ipak, tek u 43. minutu viđen je prvi udarac na gol Travničana. Šutirao je Miloš Stojčev, Adis Nurković odbranio je i nakratko odbio loptu do Ševke Okića, čiji udarac završava preko gola.

Na početku drugog poluvremena "veziri" su imali veliku šansu. Žerman Kouadio, napadač Sarajeva na pozajumici u Travniku, mogao je savladati Senedina Oštrakovića, ali je na vrijeme intervenisao defanzivac bordo tima Milan Stepanov i otklonio opasnost po svoj gol.

Pokušavali su u nastavku Mehmed Alispahić i Bojan Puzigaća, kasnije i debitant Harmoni Ikande da ugroze gol Travničana, ali bezuspješno.

Kada se očekivao kraj susreta, Kouadio je u sudijskoj nadoknadi postigao pogodak, za veliko slavlje Travničana. Nedugo zatim, napadač iz Obale Slonovače je isključen, ali do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, pa su domaći stigli do velike pobjede, prve u sezoni, a šampionu nanijeli prvi poraz.

Premijer liga BiH, drugo kolo

TRAVNIK - SARAJEVO 1:0 (0:0)
/Kouadio 90/

Igrano u nedelju:

ŽELJEZNIČAR - RADNIK 1:2 (0:0)
/D. Sadiković 55 - Obradović 83, Maksimović 94/

ŠIROKI BRIJEG - VITEZ 5:1 (4:1)
/Vagner 2, 13, Menalo 9, 70, Kožulj 45 - Kantar 41/

Igrano u subotu:

OLIMPIK - ČELIK 1:1 (1:0)
/Bajraktarević 2 autogol - Čolić 90/

VELEŽ - BORAC 1:1 (0:0)
/Matić 51 - Jović 86/

SLOBODA - RUDAR PRIJEDOR 2:1 (2:0)
/Ahmetović 36, Moranjkić 41 - Arežina 55/

MLADOST DOBOJ KAKANJ - SLAVIJA 1:1 (0:0)
/Dilaver 58 - Rovčanin 55/

DRINA - ZRINJSKI 0:1 (0:0)
/Laštro 81/

TABELA: Široki Brijeg 6, Zrinjski 6, Radnik 6, Borac 4, Čelik 4, Sarajevo 3, Rudar Prijedor 3, Sloboda 3, Travnik 3, Velež 2, Slavija 2, Olimpik 1, Mladost 1, Željezničar 0, Vitez 0, Drina 0.

Komentari / 0

Ostavite komentar